Seçime katılacak partiler belli oldu

Düzenleyen:
Seçime katılacak partiler belli oldu

GÜNDEM Haberleri

Resmi Gazete’nin Mükerrer sayısında, seçime katılacak partiler açıklandı. Buna göre, 24 partinin seçimlere katılma yeterliliğine sahip görüldüğü duyuruldu.

Seçime katılacak partilerin isimleri belli oldu. Resmi Gazete’nin Mükerrer sayısında, 24 partinin seçimlere katılma yeterliliğine sahip olduğu açıklandı. Bununla birlikte; Mustafa Sarıgül'ün genel başkan olduğu Türkiye Değişim Partisi ile Muharrem İnce'nin genel başkanı olduğu Memleket Partisi'nin listede yer almaması dikkat çekti.

"İLLERİN EN AZ YARISINDA TEŞKİLAT KURAN VE BÜYÜK KONGRE YAPAN PARTİLER LİSTEDE"
YSK’nın Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanan kararında, 298 sayılı “Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun” ile 2820 sayılı “Siyasi Partiler Kanunu”nun ilgili maddelerine göre, 1 Ocak'tan en az 6 ay öncesi itibarıyla illerin en az yarısında teşkilat kurdukları ve büyük kongrelerini yaptıkları saptanan 24 siyasi partinin seçimlere katılma yeterliliği bulunduğu ifade edildi.

YSK'nin 12 Ocak'ta oy birliğiyle aldığı karara göre 24 parti seçime girme yeterliliğine sahip. Partilerin isimleri şu şekilde:

1- Adalet ve Kalkınma Partisi
2- Anavatan Partisi
3- Bağımsız Türkiye Partisi
4- Büyük Birlik Partisi
5- Cumhuriyet Halk Partisi
6- Demokrasi ve Atılım Partisi
7- Demokrat Parti
8- Demokratik Sol Parti
9- Emek Partisi
10- Gelecek Partisi
11- Genç Parti
12- Halkların Demokratik Partisi
13- Hür Dava Partisi
14- İyi Parti
15- Millet Partisi
16- Milliyetçi Hareket Partisi
17- Muhafazakar Yükseliş Partisi
18- Saadet Partisi
19- Sol Parti
20- Türkiye İşçi Partisi
21- Türkiye Komünist Hareketi
22- Türkiye Komünist Partisi
23- Vatan Partisi
24- Yeniden Refah Partisi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...