BOTAŞ'tan doğalgaz kısıtlaması açıklaması

Düzenleyen:
BOTAŞ'tan doğalgaz kısıtlaması açıklaması

GÜNDEM Haberleri

İran'da yaşanan arıza sebebiyle doğalgaz tedarikinde sıkıntı yaşanıyor. Bu sebeple doğalgaz kullanımında kısıtlamaya gidilecek. Konu ile ilgili BOTAŞ'tan açıklama var, işte detaylar...

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye'ye Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğagazın, İran tarafındaki hatta meydana gelen bir arıza sebebiyle 10 gün süre ile sağlanamayacağını açıkladı. Söz konusu arızanın daha kısa sürede giderilmesi için İranlı muhataplar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğu belirtildi. Konunun hassasiyetle takip edildiğini belirten BOTAŞ, şu duyuruyu yaptı: Elektrik ve doğalgaz sistem dengesinin korunması amacıyla yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santrallerinde kesinti yapacağız. Mevsim normallerinin altında seyreden olumsuz hava şartlarına rağmen diğer tüketicilerin kısıtlamalardan etkilenmemesi için bütün tedbirleri aldık.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...