Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de Biden yönetimine çağrı: Türkiye'nin F-16 talebini geri çevirin

Düzenleyen:
ABD'de Biden yönetimine çağrı: Türkiye'nin F-16 talebini geri çevirin

GÜNDEM Haberleri

ABD Temsilciler Meclisinin iki üyesi, Türkiye’ye F-16 satışını durdurmak için Başkan Joe Biden’a asılsız iddialar içeren bir mektup yazdı.

F-35 savaş uçakları için Türkiye’nin ödediği paranın F-16’ların alımı ve modernizasyonu için kullanılabileceği gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasım 2021’de ABD Başkanı Biden ile görüşmesinin ardından “F-35’ten kaynaklanan bizim bildiğiniz gibi 1 milyar 400 milyon dolar bir ödememiz vardı. Bu ödemeden hareketle F-16’lar gündeme geldi. Elimizdeki F-16’ların modernizasyonu veyahut da yeni F-16’lar verilmesi konusu gündemimize geldi” demişti. Joe Biden da, F-16 talebi ile ilgili ABD’de bir süreç söz konusu olduğunu, satışa da olumlu yaklaşıldığını kaydetmişti.

İKİ İSİMDEN BIDEN'A MEKTUP

Ancak ABD’de Türkiye karşıtı çevreler, F-16 satışını durdurmak için harekete geçti. Temsilciler Meclisi üyeleri Gus Bilirakis ve Frank Pallone, Biden yönetimine “Türkiye’nin 40 adet F-16 talebini geri çevirin” çağrısı yaptı. Joe Biden’a mektup yazan Bilirakis ve Pallone “Erdoğan yönetimindeki Türkiye, yıllardır askeri gücünü Doğu Akdeniz, Orta Doğu, Güney Kafkasya ve Kuzey Afrika’yı istikrarsızlaştırmak için kullandı” iddiasında bulunuldu.

Yunan basınından Kathimeri’nin haberine göre, üyeler, Ankara’nın F-16 savaş uçağı talebini kabul etmenin “bölgede daha fazla yıkıma yol açacağı” şeklinde asılsız ifadelere imza attı.

Satışın gerçekleştirilmemesi için uğraş veren söz konusu Temsilciler Meclisi üyeleri, “F-16’ları onaylamak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’nin ABD ve NATO ile ittifak taahhütlerini göz ardı ettiği için ödüllendirir” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...