28 ülkeden 118 FETÖ mensubu iade edildi

Düzenleyen:
28 ülkeden 118 FETÖ mensubu iade edildi

GÜNDEM Haberleri

Hablemitoğlu’nun katil zanlısının Türkiye’ye getirilmesinin ardından “Kumpas davalarının bilirkişisi” olan Hayretdin Bahşi’nin de Estonya’dan iadesi gündemde.

Selçuk BÖKE

FETÖ’nün devlet içerisindeki kadrolaşma çalışmalarını anlatan ‘Köstebek’ kitabı yayınlayamadan öldürülen Necip Hablemitoğlu’nun katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır Ukrayna’dan getirilirken, benzer bir süreç Estonya ile yaşanıyor. Kumpas davalarında bilirkişi olarak görev yapan, eski TÜBİTAK Siber Güvenlik Enstitüsü Müdürü, FETÖ’cü Hayretdin Bahşi’nin iadesi bekleniyor. Estonya Dışişleri Bakanı Eva-Maria Liimets’in geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde konunun gündeme geldiği, Ankara’nın iade sürecinin hızlandırılmasını istediği ve Bahşi’ye ait ek bilgi ve belgeleri paylaşıldığı öğrenildi.

ESTONYA’DA ‘PROFESÖR!’

Balyoz davasında harddiskler ve CD’lerle ilgili ‘gerçektir’ raporu veren Hayretdin Bahşi’nin, Estonya Tallin Teknoloji Üniversitesinde ‘profesör’ olduğu kamuoyuna yansımıştı. Bahşi’nin, 2017’de de Estonya’daki NATO Siber Güvenlik tatbikatında görevli olduğu ortaya çıkmış, Türk Büyükelçiliğinin girişimleriyle tatbikattan çıkarılmıştı.

Adalet Bakanlığının Interpol aracılığıyla Estonya makamlarına yaptığı Bahşi’nin Türkiye’ye iade talebinden ise bugüne kadar sonuç alınamamıştı.

Öte yandan, bugüne kadar aralarında ABD, Almanya, Romanya ve Belçika’nın da bulunduğu 109 ülkeden 1.022 FETÖ mensubunun iadesi istendi. Türkiye’nin girişimleri sonrasında 28 ülkedeki 118 FETÖ mensubu iade edildi.

FETÖ, Baltık ülkeleri Litvanya, Letonya ve Estonya’da eğitim, kültür ve iş alanlarında faaliyet yürütüyor. FETÖ’nün bu ülkelerdeki en önemli kuruluşu, Baltık Türk Kültür Akademisi (Balturka) olarak öne çıkıyor. Kültür ve sanat adamlarını etkilemeye çalışan Balturka’nın, yurt içi ve yurt dışından birçok ortağı bulunuyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...