Sedef Kabaş hakkındaki iddianame kabul edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sedef Kabaş hakkındaki iddianame kabul edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Son dakika haberine göre; katıldığı televizyon programındaki konuşmasında, 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlarını işlediği gerekçesiyle Sedef Kabaş hakkında 12 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

14 Ocak'ta katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmalar nedeniyle Sedef Kabaş hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kabaş, sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe 22 Ocak'ta tutuklandı.

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Kabaş'ın televizyon programdaki sözleriyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işlediği ve daha sonra kendi Twitter adresinden yaptığı paylaşımla bu suçunu tekrar ettiği aktarıldı. Kabaş'ın aynı programda ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle de iki kez 'kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçlarını işlediği belirtildi.

İddianamede Sedef Kabaş'ın zincirleme şekilde 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya, bakanlara yönelik 'görüntülü iletiyle kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan ise 2 yıl 4 aydan 4 yıl 8 aya olmak üzere toplam 3 yıl 9,5 aydan 12 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Sedef Kabaş hakkında 12 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından, Kabaş'ın 14 Ocak'taki televizyon programında yaptığı konuşmalarla ilgili hazırlanan iddianame, İstanbul 36  Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

Mahkemece yapılan incelemenin ardından kabul edilen iddianame kapsamında Kabaş'ın ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...