Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ve iki bakana karşı 'kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçlarından toplam 12 yıl 10 aya kadar hapsi istenen gazeteci Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna yapılan itiraz İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Kabaş, 11 Mart'ta ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Gazeteci Sedef Kabaş, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kabaş hakkında 'görüntülü iletiyle kamu görevlisine görevinden dolayı hakaretten de ceza istenmiş, toplam 12 yıl 10 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURMUŞTU

Tutuklu gazeteci Sedef Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz dün sabah saatlerinde İstanbul 36'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak olan müvekkili için tahliye talebinde bulunmuştu. Poyraz, gelişmeyi Twitter hesabından "Bu sabah tahliye talebinde bulundum. Bakalım mahkeme haksızlığa son verecek mi?" sözleriyle duyurmuştu.

11 MART'TA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Bugün başvuruyu değerlendiren İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi, gazeteci Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna yapılan itirazı reddetti. Kabaş, 11 Mart'ta ilk kez hakim karşısına çıkacak.

İDDİANAME

İddianamede, gazeteci Sedef Kabaş 'şüpheli', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'müşteki', İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 'mağdur' sıfatıyla yer alıyor. İddianamede, Sedef Kabaş hakkında zincirleme şekilde 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan 1 yıl 5 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapis talep edilirken, 14 Ocak tarihli programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle de 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan toplam 2 yıl 4 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...