Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kaçak pırlanta operasyonu: 10 milyon değerinde

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kaçak pırlanta operasyonu: 10 milyon değerinde

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda polisler, kaçak şekilde Türkiye’ye getirilmek istenen piyasa değeri 10 milyon lirayı bulan pırlanta ele geçirdi. Kaçak olarak pırlantayı yurda sokmaya çalışan İranlı yolcu ise gözaltına alındı.

İran uyruklu S.M.A. adlı bir yolcu, dün Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) havayolu ile Dubai’den İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi. Yolcu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube ekipleri tarafından takibe alındı. 

İranlı yolcu, Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar geliş peronunda durduruldu ve bagajı x-ray cihazına sokuldu. Kontrol edilen bagajda bulunan şampuan kutularında ekipler bir yoğunluk farketti. Ekipler, şampuan kutularını açarak kontrol etti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kaçak pırlanta operasyonu: 10 milyon değerindeİstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda piyasa değeri 10 milyon lira olan ve ağırlığı 365 gram olan kaçak pırlanta ele geçirildi.

AĞIRLIĞI 365 GR VE PİYASA DEĞERİ 10 MİLYON TL

Açılan şampuan kutuları içerisinde, 19 parça kilitli poşetler halinde zulalanmış, toplam ağırlığı 365,80 gr. gelen ve piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lirayı bulan pırlanta taşları ele geçirildi.

EL KONULDU

İran uyruklu yolcu S.M.A. gözaltına alındı ve ekipler tarafından pırlantalara el konuldu. Zanlı, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polisteki ifade işlemleri süren pırlanta kaçakçısı hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan işlem başlatıldı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...