Müzakere sonrası Ukrayna'dan ilk açıklama: Bu bir zaferdir

Düzenleyen:
Müzakere sonrası Ukrayna'dan ilk açıklama: Bu bir zaferdir

GÜNDEM Haberleri

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Rusya ve Ukrayna'nın müzakere kararı sonrası açıklama çok önemli açıklamalarda bulundu. Kuleba, "Rus ordusu peş peşe mağlubiyet yaşadıktan sonra bize ön şartsız görüşme yapabileceklerini bildirdiler. Bu şimdiden Ukrayna için bir zaferdir" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın 4. gününde Ukrayna lideri Zelenskiy Moskova'nın Belarus'ta görüşme talebini kabul etti. İki ülke arasında Belarus'ta 'önkoşulsuz' görüşme yapılacağı açıklandı. Bu kararın ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, ''Bu Başkan Putin ve Ukrayna halkının arasındaki bir savaştır. Ama biz bu savaşı kazanacağız'' dedi ve şöyle devam etti:

RUSYA CİDDİ KAYIPLAR VERDİ

"Birkaç gün önce savaş başladığında Rusya hiçbir şekilde masaya oturmayı planlamıyordu ancak ciddi kayıplardan sonra masaya oturmaya hazırız dediler ancak ön koşullar ortaya attılar. Rus ordusu bunun üzerine ciddi kayıplar verdiler ultimatom ve ön koşuldan vazgeçtiler. Zaten bu bile başlı başına Ukrayna için zaferdir'' 

Kuleba, ''Belarus Silahlı Kuvvetleri'nin savaşa dahil olmasına ramak kalmıştı. Bu nedenle Zelenski telefonla görüştü Belarus ile. Biz de Ukrayna ve Belarus sınırında bir heyet göndermeye karar verdik. Buraya gidip Rusya'nın ne söylediğini dinlemek istiyoruz. Belarus Cumhurbaşkanı tarafından Zelenskiy'e teminat verildi, Ukrayna'ya karşı hiçbir silah gücü kullanılmayacağını ifade etti. Ülkemizi tamamen savunana kadar durmayacağız. Böyle müzakerelerde barış ortaya çıkar ve savaş biterse iyi olacaktır. Tek bir karış toprağımızdan fedakarlık etmeyeceğiz. Zelenski, uluslararası bir lejyon kurdu, normal vatandaşlar. Ülkeyi korumak için silahlanmak istediler. Rusya'nın caydırıcı silahları alarma geçiriyor olması bizi durduramaz. Bizi nükleer bombalarla vursanız bile yenemezsiniz" dedi.

"BELARUSLU KARDEŞLERİMİZ SİZ UYUYORSUNUZ"

Zelenskiy ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Belarus halkına seslenerek, “Belaruslu kardeşlerimiz ne yazık ki bizimle değilsiniz. Sizin topraklarınızdan bizim evlerimiz bombalanıyor, çocuklarımız öldürülüyor. Kiev’e sabaha karşı saldırdılar. Siz bu saatlerde uyuyorsunuz ama biz vatanımızı savunuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.





Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...