Bakan Çavuşoğlu Ukrayna'dan 13 bin Türk vatandaşı tahliye edildi

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu Ukrayna'dan 13 bin Türk vatandaşı tahliye edildi

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'dan bugüne kadar 13 bin 120 Türk vatandaşının tahliyesinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Ukrayna'nın Herson, Sumi, Zaporijya, Çaplinka, Odessa, Lviv ve Kiev şehirlerinden 699 Türk vatandaşının daha yola çıktığını belirtti. Çavuşoğlu, 258 kişinin trenle Herson, Kiev, Zaporijya ve Çaplinka'dan 441 kişinin de otobüs ve minibüslerle Sumi, Odessa, Lviv, Herson, Zaporijya ve Çaplinka'dan geldiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu Ukrayna'dan 13 bin Türk vatandaşı tahliye edildi

Bakan Çavuşoğlu, savaşın başından bu yana tahliye edilen Türk vatandaşlarının sayısının 13 bin 120'ye ulaştığını aktardı. Çavuşoğlu "Vatandaşlarımızın güvenli tahliyesi için planlamalarımız devam ediyor." ifadesini kullandı. Savaşın başından bu yana 4 bin 572 kişiye de sınır geçiş desteği verildiğini dile getirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...