Rusya'dan Türkiye'ye tonlarca ayçiçek yağı geliyor

Düzenleyen:
Rusya'dan Türkiye'ye tonlarca ayçiçek yağı geliyor

GÜNDEM Haberleri

Denizcilik Genel Müdürlüğü açıkladı, 6 bin 99 ton ayçiçek yağı 4 gemi ile Türkiye'ye doğru yola çıktı. Gemilerden bir 15 Mart'ta, üçü 17 Mart'ta Türkiye'de olacak.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlatmış olduğı savaş sonrası ayçiçeği yağı fiyatları fırladı. Fiyatlar son 2 haftada yüzde 30’un üzerinde artış gösterdi. Öte yandan Sektör temsilcileri de tedarik tarafından bir sorun olmadığını dile getirmişti. Tüm bunların yanı sıra bugün sevindiren bir haber geldi. Rusya'dan Mersin'e doğru tonlarca ayçiçek yağı yola çıktı. Konu ile ilgili Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Rusya'nın Yeisk Limanı'nda bekleyen 6 bin 99 ton ayçiçek yağı yüklü 4 gemi Kerch kanalını geçerek seyre başladı, 15 Mart'ta Mersin'de olması beklenmektedir. Ayçiçek yağı yüklü diğer 3 gemi ise Rostov Limanı'ndan kalkış yapmış olup 17 Mart'ta ülkemize varmaları planlanmaktadır" denildi.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...