Meteoroloji'den 1 bölge 3 ile kuvvetli kar ve fırtına uyarısı

Düzenleyen:
Meteoroloji'den 1 bölge 3 ile kuvvetli kar ve fırtına uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji, İstanbul, Bursa ve Balıkesir için kuvvetli kar yağışı, Batı Karadeniz için fırtına uyarısında bulundu.

Mart ayında adeta yeniden dönen kış, yurdun önemli bir kısmını etkisi altına aldı. Bu kapsamda açıklama yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  İstanbul, Bursa ve Balıkesir için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulundu.  Batı Karadeniz için de fırtına uyarısında bulunan müdürlük, vatandaşa tedbirli olması konusunda tavsiye verdi.

YAĞIŞLAR PAZAR GÜNÜ ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bu gece ile yarın aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor.

Cumartesi akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışının etkisini daha da artıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü olarak görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların, pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Öte yandan yarın kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere Bursa'da, cumartesi gece saatlerinden itibaren de Balıkesir'de kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Yağışların pazar günü sabah Balıkesir'de, akşam saatlerinde Bursa'da etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Kar nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BATI KARADENİZ'DE FIRTINA

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz'in batısında rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75kilometre/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...