İstanbul barajlarında son durum: Doluluk oranı yüzde 80'i geçti

Düzenleyen:
İstanbul barajlarında son durum: Doluluk oranı yüzde 80'i geçti

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da bulunan barajlarda doluluk oranı yüzde 86.11'e ulaştı. Doluluğun artmasında yurt genelindeki yağışlı ve karlı hava etkili oldu.

İstanbul'un barajlarında doluluk oranlarındaki artışı devam ediyor. İstanbul'da sonbahar mevsiminde barajların doluluk oranlarında büyük düşüşler yaşanmıştı. Kış mevsimine geçilmesiyle yağışlı ve karlı hava etkili olunca barajlardaki doluluk oranıda yükselişe geçti. 

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da etkisini sert bir şekilde hissettiren kar yağışı hayatı adeta durma noktasına getirmişti. Aradan geçen 1 haftadan sonra bu sabah saatlerinde güneşli hava 1 saat içinde yerini kar yağışına bıraktı. Etkili olan kar yağışı devam ediyor. Yağışların etkisiyle bugun itibarıyla İstanbul'daki bazı barajlarda doluluk oranları yüzde 86.11'e yükseldi.

İKİ BARAJ YÜZDE 100 DOLU

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 86,11 olarak ölçüldü. Son verilere göre Kazandere ve Istırancalar barajlarının ardından Elmalı barajı da yüzde 100 doluluk seviyesine ulaştı.

İstanbul barajlarında son durum: Doluluk oranı yüzde 80'i geçti

BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANLARI

İstanbul'daki barajların doluluk oranları ise şöyle:

Ömerli Barajı: Yüzde 90,27

Alibey Barajı: Yüzde 80,08

Büyükçekmece Barajı: Yüzde 86,74

Darlık Barajı: Yüzde 95,61

Sazlıdere Barajı: Yüzde 60,02

Elmalı Barajı: Yüzde 100

Istrancalar Barajı: Yüzde 100

Kazandere Barajı: Yüzde 100

Pabuçdere Barajı: Yüzde 95,68

Terkos Barajı: Yüzde 82,46

İstanbul barajlarında son durum: Doluluk oranı yüzde 80'i geçti

SON 7 YILDA EN DÜŞÜK ORAN

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre 18 Mart 2021'de baraj doluluk oranı yüzde 63,03 ile son yedi yıl içindeki en düşük orana sahipti.

  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...