Bakan Şimşek İngiltere'de doktoraya başladı, 'O şimdi öğrenci'

/ Kaynak: CHA
Bakan Şimşek İngiltere'de doktoraya başladı, 'O şimdi öğrenci'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Bakan Şimşek Londra Üniversitesi School of Oriental African Studies'teki ekonomi ve finans eğitimini part-time tamamlayacak.

Maliye BakanıMehmet Şimşek, Londra Üniversitesi School of Oriental African Studies'te (SOAS) ekonomi ve finans üzerine doktora eğitimine başladı. SOAS'ın Department of Financial amp; Management Studies bölümüne doktora için kaydını yaptıran Bakan Mehmet Şimşek'in, eğitimini part-time olarak tamamlayacağı öğrenildi. Ekonomist olan Şimşek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de Exeter Üniversitesi'nde tamamladı. ABD Büyükelçiliğinde ve Deutsche Menkul Kıymetler'de kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Biriminde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümette Maliye Bakanlığı görevini yeniden üstlendi. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...