Ağırlık İHA ve zırhlılarda: 25 Afrika ülkesi ile savunma anlaşması

Düzenleyen:
Ağırlık İHA ve zırhlılarda: 25 Afrika ülkesi ile savunma anlaşması

GÜNDEM Haberleri

25 Afrika ülkesi ile savunma sanayii iş birliği anlaşması imzalayan Türkiye, son olarak Nijerya ile askerî savunma ve güvenlik konusunda iş birliğini güçlendirdi.

Selçuk Böke ANKARA

Türkiye’nin Afrika açılımı ile gelişen diplomatik ilişkiler, savunma ve güvenlik alanlarında yeni iş birliklerine kapı araladı. Kazan-kazan ekseninde yürütülen açılım kapsamında bugüne kadar 25 Afrika ülkesi ile savunma sanayii iş birliği anlaşması imzalandı. Türkiye son olarak; terör örgütleri, silahlı çeteler ve deniz haydutlarıyla eş zamanlı mücadele yürüten Nijerya ile askerî savunma ve güvenlik konusunda iş birliğini güçlendirdi.

KARŞILIKLI TEDARİK YAPILACAK

Türkiye ve Nijerya arasında imzalanan Savunma Sanayi İş Birliği Anlaşması’na göre, iki ülke arasında savunma sanayi alanındaki ihtiyaçların ortak üretimi, teknoloji transferi, ihtiyaç duyulan savunma sanayi ürünlerinin karşılıklı tedariki yapılacak.

Afrika ülkeleri Türk savunma şirketlerinden başta zırhlı araçlar ve insansız hava araçları olmak üzere birçok yerli sistemi tedarik ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...