Bakan Akar'dan ilk açıklama: Boğazdaki cisim Ukrayna mayını çıktı!

Bakan Akar'dan ilk açıklama: Boğazdaki cisim Ukrayna mayını çıktı!

GÜNDEM Haberleri

Bakan Akar mayının SAS timi tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Katar’ın başkenti Doha’da resmi temaslarda bulunan Bakan Akar İstanbul Boğazı'ndaki mayın ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, “Sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarındaki bir ticari gemiden ‘mayın benzeri bir cisim görüldüğüne’ dair bilgi geldi. Unsurlarımız zaten o bölgelerde yoğun şekilde devriyelerini, görevlerini sürdürüyordu. Süratli bir şekilde SAS timimiz bölgeye intikal ettirildi. Söz konusu cismin mayın olduğunun tespitinin ardından emniyetli bir bölgeye çekildi. İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Konuyla ilgili hem Rus hem Ukrayna makamlarıyla görüştük. Koordinasyonumuz devam ediyor” dedi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Bakan Akar, “Deniz trafiğinin emniyetli şekilde sürdürülmesi için başta Deniz Kuvvetlerimiz olmak üzere Sahil Güvenlik ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyon yapıldı. Gerekli tedbirler alındı. Deniz trafiği emniyetli şekilde devam ediyor. Deniz Kuvvetlerimizin yüzer ve uçar unsurları müteyakkız bir şekilde faaliyetleri takip ediyor, çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde ticari bir gemi tarafından mayın benzeri bir cisim tespit edildi. Olay mevkiine Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal etti. Mayın benzeri cisim SAS Timleri tarafından emniyete alınarak etkisiz hale getirildi.

 

Ayrıntılar geliyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...