Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Rusya mesajı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Rusya mesajı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalın, savaşı hiçbir şeyin mazur gösteremeyeceğinin altını çizerek Rusya ile diyaloğun devamının önemine işaret etti ve "Herkes Rusya'yla köprüleri yakarsa, onlarla kim konuşacak?" ifadelerini kullandı.

Katar'da düzenlenen Doha Forum 2022'ye Türkiye'den birçok isim katıldı. Türkiye'nin yanı sıra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'de katıldı. Zelenskiy burada Rusya'nın saldırı altında kalan Ukrayna için 'Esselamu Aleykum' diyerek İslam dünyasına Ukraynalı müslümanların Ramazan ayında silahlarla ülkelerini koruyacağını açıklayarak çağrıda bulunmuştu. 

'ONLARLA KİM KONUŞACAK?'

Katar'da Doha Forum 2022'de konuşanlardan biride Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın. Kalın, Avrupa ülkelerini işaret ederek Rusya'nın dinlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Rusya-Ukrayna savaşına değinen Cumhrubaşkanlığı Sözcüsü "Savaşı hiçbir şey mazur gösteremez ancak Rusya'yı bu yola götüren nedenler de dinlenilmeli. Herkes Rusya'yla köprüleri yakarsa, onlarla kim konuşacak?" dedi.   

'CUMHURBAŞKANI PUTİN'LE TEKRAR GÖRÜŞECEK'

Rusya ile diyaloğun devamının önemine vurgu yapan Kalın, ''Biz Türkiye olarak barış için elimizden geleni yapıyoruz, Cumhurbaşkanımız hem Zelenski'yle hem Putin'le 2-3 kez görüştü. Önümüzdeki günlerde Putin'le yeniden görüşecek" diye konuştu.

'ONLARI MÜZAKERE MASASINDA BULUŞTURMALIYIZ'

Müzakerelere de değinen Sözcü Kalın, "Hepimiz iki tarafın da kendisini güvende ve rahat hissetmesine yönelik çalışmalı ve onları müzakere masasında buluşturmak için çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...