4 ilde Adnan Oktar suç örgütüne yönelik operasyon

Düzenleyen: / Kaynak: AA
4 ilde Adnan Oktar suç örgütüne yönelik operasyon

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul merkezli 4 ilde Adnan Oktar suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Adnan Oktar’ın avukatlarının da bulunduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yaklaşık 3 sene önce beraberinde bulunan 176 kişiyle beraber tutuklanan Adnan Oktar birçok suç iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti . Örgüt elebaşı Oktar'ın talimatlarını dışarıdaki örgüt üyelerine ilettikleri, bazı müştekiler ile etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması muhtemel kişilere baskı kurdukları iddiasıyla aralarında Oktar'ın avukatlarının da bulunduğu 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik soruşturmada, aralarında Oktar'ın avukatlarının da bulunduğu bazı şüphelilerin, örgüt elebaşının emir ve talimatlarını dışarıdaki örgüt üyelerine ilettiği belirlendi. 

ÖRGÜTÜN DEVAMLILIĞINI SAĞLAMAYA ÇALIŞTILAR

Üyelerin örgütün devamlılığını sağlamayı hedefleyerek maddi imkanlarını kontrol ettikleri, bazı müştekiler ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması muhtemel kişilere baskı kurdukları tespit edilince ekipler harekete geçti.

ARAMA YAPILIYOR

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Oktar'ın avukatlarının da aralarında bulunduğu 8 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Oktar’ın avukatlarına ait İstanbul'da 2, Ankara'da da 1 avukatlık ofisinde, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcıları nezaretinde arama işlemleri devam ediyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...