Çamur yağışı 3 ilde etkisini gösterdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çamur yağışı 3 ilde etkisini gösterdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kuzey Afrika'dan gelen toz taşınımı Marmara bölgesinde etkisini gösterdi ve birçok ilde çamur yağdığı görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde Afrika'dan gelecek olan kum ve toz taşınımı nedeniyle çamur yağabileceği yönünde uyarılarda bulunmuş ve gerekli tedbirlerin alınmasını söylemişti. Uyarıların ardından Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozu çamur yağışı şeklidne Edirne, Tekirdağ ve Karabük'te etkisini gösterdi.

Tekirdağ'da önceki gün sabah saatlerinden itibaren etkili olan çöl tozu hayatı olumsuz etkiledi. Araçlarının çamurla kaplandığını gören kimi vatandaşlar kendi imkanlarıyla temizlerken, kimi vatandaşlar da oto yıkamacıların yolunu tuttu. Araçların çamur kaplanması sebebiyle yıkamacılarda da yoğunluk oluştuğu görüldü.

Karabük’te ise toz taşınımı gece yarısı itibariyle etkili oldu. Sabah işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar araçlarının üzerinin toz ve çamur olduğunu fark etti.

Çamur yağışı 3 ilde etkisini gösterdiKuzey Afrika'dan gelen çöl tozunun etkili olduğu Tekirdağ, Edirne ve Karabük'te çamur yağışı etkili oldu.

'YIKAMACILARA GÜN DOĞDU'

Aracını temizlemeye çalışan vatandaşlardan biri olan Kenan Ograş, “Çöl tozları arabaların üstünü kaplamış durumda. Bu çamur zaten dün sabah yağdı. Çamur olarak yağdı. Bu sene kışta olmadı. Bize hep çamur yağar, başka bir şey yağmaz. Yıkamacılara gün doğdu. Arabalar çamurla kaplandı mı götürüp yıkamacılara veriyoruz parayı. Arabaları yıkatıyoruz” dedi.

ARAÇLAR ÇAMURLA KAPLANDI

Öte yandan Edirne'nin merkezinde etkili olan fırtınanın ardından İpsala ilçesinde de çamur yağışı etkili oluyor. 2 gün boyunca esen rüzgar, Kuzey Afrika’dan taşıdığı tozu İpsala ilçesi üzerine bıraktı. Yağış sebebiyle sürücüler ilerlemekte zorluk yaşarken park halinde bulunan araçlar çamurla kaplandı. Bazı vatandaşlar araçlarını temizletmek için oto yıkamalara koştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...