Güvenlik güçlerinin en büyük destekçisi

Güvenlik güçlerinin en büyük destekçisi

GÜNDEM Haberleri

Türkiye genelinde sayılı merkezlerde konuşlu olan Bayraktar TB2 İHA ve SİHA’ların bir kısmının bulunduğu Erzurum’daki filo, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığının koordinesinde, terörle mücadele başta olmak üzere suçluların takibi ve yakalanmasında önemli görevler üstleniyor.

Erzurum’dan havalanarak hem Doğu Anadolu hem de Güneydoğu Anadolu Bölgelerini gözetim altında tutan İHA ve SİHA’lar, bugüne kadar çok sayıda teröristin etkisiz hâle getirilmesinde etkin rol oynadı. İnsansız hava araçları, terör, narkotik suçlar ve kaçakçılıkla mücadele alanlarında, sınır güvenliğinde, toplumsal olayların ve gösterilerin izlenmesi, takibi ve güvenliğinin sağlanmasında kullanılıyor. Bu tür olayların yanı sıra kara yolu trafik güvenliği denetimleri, deprem, sel ve benzeri doğal afetlerdeki arama kurtarma faaliyetleri ile keşif, gözetleme ve istihbarat görevlerinde aktif rol üstlenen filo, diğer güvenlik birimleriyle koordineli çalışma yürütüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...