6 Bakan Ukrayna'yı görüştü... Bakan Akar: 'Ateşkesin aciliyeti vurgulandı'

6 Bakan Ukrayna'yı görüştü... Bakan Akar: 'Ateşkesin aciliyeti vurgulandı'

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin davetiyle Bulgaristan, Gürcistan, Polonya, Romanya ve Ukrayna’nın Savunma Bakanları "Altılı Savunma Bakanları" toplantısı gerçekleştirdi. Bölgesel sorunların masaya yatırıldığı görüşme ile ilgili konuşan Bakan Akar toplantıyla ilgili, “Ukrayna'da acilen ateşkese gidilmesinin önemi ve sivillerin emniyetli bir şekilde tahliye edilmesinin aciliyeti vurgulanmıştır” dedi.

Türkiye'nin daveti ve koordinesiyle gerçekleştirilen "Altılı Savunma Bakanları" toplantısına videokonferans yöntemiyle katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Görüşmede, diplomatik bir çözüme yardımcı olmak üzere Ukrayna'da acilen ateşkese gidilmesinin önemi ve sivillerin emniyetli bir şekilde tahliye edilmesinin aciliyeti vurgulanmıştır" ifadelerini kullandı. Milli Savunma Bakanı Akar, Bulgaristan Savunma Bakanı Dragomir Zakov, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Baszczak, Romanya Savunma Bakanı Vasile Dîncu, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze katıldığı toplantıda bölgesel savunma ve güvenlik konuları ele alındı.

KARADENİZ’DEKİ MAYIN TEHLİKESİ

Toplantıda ele alınan diğer konulara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Akar, "Görüşmede, ayrıca mayınla mücadele dahil Karadeniz'de barış, sükûnet ve istikrarın korunması için iş birliğinin önemi bir kez daha dile getirilmiştir. Son olarak ağırlaşan insani durum nedeniyle insani yardımlara aralıksız devam edilmesi ve bölgede krizin daha fazla tırmanmasının önlenmesi için alınması gereken tedbirler üzerinde durulmuştur" ifadelerini kullandı.

6 Bakan Ukrayna'yı görüştü... Bakan Akar: 'Ateşkesin aciliyeti vurgulandı'

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...