Bakan Çavuşoğlu müzakere sürecini değerlendirdi: Zorluklara rağmen ateşkes ihtimali var

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu müzakere sürecini değerlendirdi: Zorluklara rağmen ateşkes ihtimali var

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İki ülkenin basına yansıttığı olumsuz hava ile Türkiye'ye söyledikleri arasında farklar olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Temkinli iyimserliğimiz devam ediyor. Tüm zorluklara rağmen bir ateşkes ihtimali var" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV'nin canlı yayınında Rusya-Ukrayna savaşına dair kritik açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

TÜRKLERİN MARİUPOL’DEN TAHLİYESİ

30'un altında Türk vatandaşı olduğunu düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın tahliyesi için gemiye ihtiyaç yok

PUTİN VE ZELENSKİY GÖRÜŞECEK Mİ?

Liderleri bir araya getirmek için çaba sarf edeceklerini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Heyetlerimiz arasında müzakereler devam ediyor" dedi.

Çavuşoğlu, "Buça ve İrpin gibi bölgelerden gelen insanlık dışı görüntüler bizim de kınadığımız görüntüler atmosferi değiştirdi. Ukrayna tarafında olumsuz bir hava estirdi. Bununla ilgili Rusya Federasyonu'nun farklı açıklamaları oldu ama sonuçta bu müzakere sürecini olumsuz anlamda etkiledi" diye konuştu.

‘İKİ HEYETİN YOĞUN MÜZAKERELERİ DEVAM EDİYOR’

Çavuşoğlu, iki liderin görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin ise şunları söyledi: "İki liderin 'evet' demesine, özellikle de Putin'in 'evet’ demesine bağlı. Ve Putin görüşmeye 'hayır' demedi. İki liderin bir araya gelmesi için görüş ayrılıklarını azaltması gerekiyor. Bu konuda da iki heyetin yoğun müzakereleri devam ediyor.

'DENGELİ TUTUMUMUZU SÜRDÜRECEĞİZ'

Birleşmiş Milletler'in yaptırımı olması durumunda uyacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Türkiye uluslararası hukuka uygun hareket ediyor. Biz dengeli tutumumuzu sürdüreceğiz" dedi.

F-16 SATIŞINA YÖNELİK SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına yönelik değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu şunları söyledi: "Süreç başladı, müzakereler devam ediyor. Kongre'nin ikna edilmesi gerekiyor. İkna edecek kişi de ABD Başkanı Biden'dir."

‘MISIR İLE KARŞILIKLI BÜYÜKELÇİ ATAYABİLİRİZ’

Türkiye'nin Mısır'la karşılıklı durumunu değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, "Mısır ile ilişkilerin düzelmesi gerekiyor. İki ülkenin ilişkileri birçok bölge için önemli. Normalleşme Doğu Akdeniz konusunda önemli. Tekrar karşılıklı büyükelçi atama söz konusu olabilir." dedi.

CEMAL KAŞIKÇI DAVASI

Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan'a devredilmesi ile ilgili soruya Çavuşoğlu, "Davanın devri işleyen hukuki bir süreçtir" dedi. 

 



 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...