Bakan Koca'dan memuriyetten istifa eden hekimler ile ilgili açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Koca'dan memuriyetten istifa eden hekimler ile ilgili açıklama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, memuriyetten istifa edenlerin kanunda belirtilen süreleri beklemeksizin asistanlığa başlayabileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, memuriyetten istifa eden hekimleri ilgiledirecek bir açıklamada bulundu. Bakan Koca, bu kişilere bir hak tanınanacağını söyledi. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,"Her ne suretle olursa olsun memuriyetten istifa etmiş olan ile son Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'ndaki (TUS) başarısıyla eğitim ve araştırma hastaneleri dahil olmak üzere bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenler, bir defaya mahsus kanunda belirtilen süreleri beklemeksizin asistanlığa başlayabilecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, halen YÖK kadrosunda asistanlık eğitimine devam eden uzmanlık öğrencilerinden mevzuat gereği nakil hakkı elde edenlerin de talepleri halinde Sağlık Bakanlığı Adına Tıp Fakülteleri (SBA) kadrolarına geçebileceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...