MİT'ten nokta operasyon: Sözde üst düzey yöneticiler öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
MİT'ten nokta operasyon: Sözde üst düzey yöneticiler öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / AA/İHA

MİT tarafından düzenlenen operasyonda, terör örgütünün Suriye'nin Kobani bölgesinde faaliyet gösteren sözde üst düzey yöneticileri Rodin Abdulkadir Muhammed ve Ranya Henan etkisiz hale getirildi. İki ismin, Türk güvenlik güçlerine yönelik yapılan eylemleri organize ettiği ve verdikleri talimatlarla sınır hattında görev yapan güvenlik güçlerinin şehit olmasından sorumlu oldukları öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT, terör örgütlerine darbe üstüne darbe vurmaya devam ediyor. Son olarak MİT tarafından düzenlemem operasyonda, PKK/YPG'nin sözde iki yöneticisi Rodin Abdulkadir Muhammed ve Ranya Henan öldürüldü.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre; MİT, 20 Nisan 2022 Çarşamba günü gerçekleştirdiği operasyon ile terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Kobani (Ayn El Arab) Savunma Komitesi Eş Başkanı Ronahi Kobani kod adlı Rodin Abdulkadir Muhammed ve terör örgütü YPJ'nin sözde Kobani Yürütme Komitesi'nde faaliyet yürüten Dilar Halep kod adlı Ranya Henan’ı düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI

İki teröristin de Türkiye-Suriye sınır hattında Türk güvenlik güçlerine yönelik yapılan eylemleri organize ettiği ve verdikleri talimatlarla sınır hattında görev yapan güvenlik güçlerinin şehit olmasından sorumlu oldukları öğrenildi.

Öte yandan alınan bilgiye göre, MİT’in sahadaki ajanlarından derlediği bilgilerle düzenlenen operasyonda, iki üst düzey sorumlu kadrosunu kaybeden terör örgütü YPJ’nin ağır darbe aldığı belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...