Cemal Kaşıkçı davasında yeni gelişme: Nişanlısının itiraz reddedildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cemal Kaşıkçı davasında yeni gelişme: Nişanlısının itiraz reddedildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin davanın Suudi Arabistan adli birimlerine devredilmesine hükmedilmişti. Bu karara, Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz tarafından itiraz edilmişti. Mahkeme, bu itirazı reddetti.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin davada 7 Nisan günü karar çıktı. Mahkeme, yargılamanın durdurularak dosyanın S. Arabistan adli birimlerine devredilmesine hükmetti. Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, avukatı aracılığıyla mahkemeye dilekçe sundu ve verilen kararının kaldırılması talep etti.

"DENETLEME YETKİMİZ YOK"

Yapılan itirazı değerlendiren mahkeme heyeti, Adalet Bakanlığı tarafından verilmiş olan kovuşturmanın S. Arabistan adli makamlarına devrinin uygun görülmesi kararının merkezi makamın takdir yetkisi kapsamında verilmiş bir hüküm olduğunu ve bunun denetleme yetkisinin bulunmadığını aktardı.İtiraz incelemesi kapsamının sadece kovuşturmanın yabancı devlete devredilmesi şartlarının somut olayda bulunup bulunmadığıyla sınırlı olduğu belirtildi.

"KARAR YASAYA UYGUN"

Ayrıca, suçun ‘kasten öldürme’ olduğu ve sanıkların yabancı devletin vatandaşı olmaları sebebiyle Türkiye’de hazır bulundurulamadıkları gibi adlî yardımlaşma yoluyla da savunmaları alınamadığı için madde metninde aranan şartların gerçekleştiği kaydedildi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 4 Nisan tarihli kararının usul ve yasaya uygun olduğu ifade edildi. Bu sebeplerle Cengiz’in itirazının reddine karar verildiği vurgulandı.Mahkeme başkanının ise karara şerh koyarak itirazın kabul edilmesi yönünde oy kullandığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...