Yine HDP, yine provakasyon! TBMM'de skandal kanun teklifi

Düzenleyen: / Kaynak: YENİ ŞAFAK
Yine HDP, yine provakasyon! TBMM'de skandal kanun teklifi

GÜNDEM Haberleri  / YENİ ŞAFAK

Terör destekçisi HDP'nin Ermeni asıllı vekili Garo Paylan, 1915'teki sözde soykırımın tanınması için TBMM'ye kanun teklifi vererek her yıl olduğu gibi bu yıl da skandal bir girişimde bulundu.

Sözde Ermeni soykırımı ile ilgili propagandalara her sene başvuran HDP, bu sene de eylemlerinden vazgeçmedi. HDP vekili Garo Paylan, 1915'teki sözde soykırımın tanınması için TBMM'ye kanun teklifi verdi. Konuya ilişkin Paylan, "Ermeni halkının yarasını iyileştirecek tek toplum Türkiye toplumu" ifadelerini kullandı.

"ADALET ANCAK BU TOPRAKLARDA SAĞLANABİLİR"

HDP’li Garo Paylan imzasını taşıyan "Ermeni Soykırımı’nın Tanınması, Soykırım Faillerinin İsimlerinin Kamusal Alandan Kaldırılması" isimli kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Paylan, sözde soykırıma ilişkin yaptığı açıklamada, "Ermeni halkının yarasını iyileştirecek tek toplum Türkiye toplumu, tek meclis ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Ermeni Soykırımı bu topraklarda gerçekleşti ve adaleti ancak bu topraklarda, Türkiye’de sağlanabilir" diye konuştu.

Paylan, Talat, Enver ve Cemal Paşa isimlerinin meydanlarda kullanılmamasını da teklif ettiklerini açıkladı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: YENİ ŞAFAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...