Bayram tatili kaç gün olacak? Milyonların gözü Kabine toplantısında

Düzenleyen:
Bayram tatili kaç gün olacak? Milyonların gözü Kabine toplantısında

GÜNDEM Haberleri

'Bayram tatili kaç gün olacak' sorusunun cevabı merakla beklenirken, gözler yarın toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne çevrildi. Ekonomi ve dış gündemin yanı sıra toplantıda bayram tatili konusunun da gündeme gelmesi beklenirken, tatil planı yapmak isteyen milyonların gözü Beştepe'den çıkacak kararda.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala gözler 'Bayram tatili kaç gün olacak' sorusunun cevabına çevrildi. Tatil planı yapmak isteyenler bir an önce resmi bir açıklama gelmesini beklerken, gözler yarın Beştepe'de toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde. Vatandaşların '9 günlük tatil' beklentisi karşılık bulacak mı merak konusu olurken, bayram tatiliyle ilgili alınan kararın yarınki kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Son olarak 12 Nisan'da toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanması bekleniyor. Toplantıda Türkiye'nin iç ve dış gündemi ile ekonomiye dair gelişmelerin ele alınması beklenirken, milyonların gözü kulağı bayram tatili kararında. Ramazan Bayramı yaklaşırken en çok merak edilen konulardan biri olan bayram tatilinin 9 güne çıkıp çıkmayacağı kararının da toplantıda alınması bekleniyor.

5-6 MAYIS İÇİN TATİL BEKLENTİSİ

Ramazan Bayramı 3 gün olarak eda edilecek. Ramazan Bayramı'nın ilk günü 2 Mayıs Pazartesi olacak. Son günü ise 4 Mayıs Çarşamba gününe denk gelecek.

Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 ve 6 Mayıs tarihlerinin de resmi ya da idari tatil ilan edilmesi gerekecek. İdari tatil ilan edilmesi halinde sadece memurlar 9 gün günlük izinden faydalanmış olacak. Kararı, yarınki toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

OPERASYONLARDA SON DURUM

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonla ilgili son durum da toplantıda değerlendirilecek.

Uzun süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve etkilerinin de toplantıda ele alınması bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...