Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Şah ile görüştü. Erdoğan ardından da Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u aradı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Şah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider, Türkiye-Malezya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rohinga Müslümanlarının durumu dahil bölgesel konular ele alındı. Erdoğan ve Malezya Kralı, karşılıklı olarak Ramazan Bayramı tebriğinde de bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği

MACRON'LA DA GÖRÜŞTÜ

Bunun ardından Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de bir görüşme yaptı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre telefonla görüşen ikili, Türkiye-Fransa ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere bölgesel konuları ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği

"TÜRKİYE-FRANSA İLİŞKİLERİ AVRUPA İÇİN ÖNEMLİ"

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığına yeniden seçilmesi dolayısıyla Emmanuel Macron'u tebrik ederek, seçim sonuçlarının Fransa için hayırlı olması temennisinde bulundu. Ayrıca Türkiye-Fransa ilişkilerinin ortak kıta Avrupa'nın küresel rolü bakımından da büyük önem taşıdığını ifade etti.

Türkiye olarak Ukrayna'daki savaşın diplomasi yoluyla sona erdirilmesi noktasında ellerinden gelen bütün çabayı sergilediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzakere sürecinin desteklenmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...