İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan göçmen sayısı açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan göçmen sayısı açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, Türkiye'deki göçmen sayısına ilişkin son verileri paylaştı. 1 milyon 417 bin 997 kişinin ikamet izni ile Türkiye'de bulunduğunu belirten Çataklı, 2017 yılından bu yana kayıt altındaki Suriyeli sayısının da hemen hemen aynı olduğunu belirtti.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, bakanlık faaliyetlerini içeren 'Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda konuştu.

Çataklı'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

“İdlib, Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde toplam 6 milyon, sınırın İran tarafında da 2 milyon olmak üzere toplam 8 milyon göçmen stabil halde tutulmuştur.”

“Sokakta gördüğümüz her esmer tenli insanı kaçak göçmen nitelemek, bunun üzerinden algı oluşturmak, paniğe sebep olmak doğru değildir.”

“1 milyon 417 bin 997 kişi ülkemizde ikamet izin ile bulunan düzenli göçmenlerdir.”

“2017 yılından bu tarafa Türkiye’de kayıt altındaki, geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı hemen hemen aynıdır.”

"Bu sayının 122 bini iki yıldır pasif kayıttır.”

“Suriye iç savaşı sebebiyle ülkemize sığınmış 3 milyon 762 bin 686 geçici koruma altında Suriyeli bulunmaktadır".

“Türkiye’de şu an toplam 5 milyon 500 bin 690 yabancı bulunmaktadır ve bunların tamamı sığınmacı değildir.”

“Sessiz istila etiketi altında paylaşım yapan hesapların yüzde 41.54’ünün bilgisayar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğunu görüyoruz”.

“Bot hesapların örgütsel dağılımına baktığımızda da yüzde 31’inin FETÖ yanlısı, yüzde 12’sinin de PKK/KCK yanlısı olduğunu görüyoruz.”

“2011 Yılından bu yana 200 bin 950 Suriyeli, vatandaş yapılmış olup bunların 47 bini Türkmendir.”

 “2022 yılı Nisan ayında terör suçları kapsamında, 17 bin 626 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 7 bin 203 kişi hakkında yasal işlem yapılmış, 208 şüpheli yakalanmıştır.”

 “2022 Nisan ayında PKK terör örgütüne yönelik kırsal alanda 14’ü büyük, 45’i orta çaplı olmak üzere toplam 9 bin 439 kırsal operasyon ve tüm terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik bin 324 operasyon yapılmıştır.”

 “Operasyonlarda aralarında turuncu kategoride aranan Hakkâri sözde bölge sorumlusu Reber (k) Semih Sayılğan isimli teröristin de bulunduğu toplam 94 terörist etkisiz hale getirilmiştir.”

 “2022 yılı Nisan ayında toplam 15 terör eylemi engellenmiştir.”

Ayrıntılar geliyor...

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...