İstanbul'da iki günde 726 düzensiz göçmen yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İstanbul'da iki günde 726 düzensiz göçmen yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Yasa dışı göçmenlere yönelik tartışmalar hem siyaset hem de kamuoyunda sürüyor. Emniyet birimleri ise bu konuda durmaksızın çalışıyor. Hemen hemen her gün çok sayıda kaçak, yakalanıp ülkesine gönderiliyor.

Son günlerin en önemli gündemi, Türkiye’ye kaçak giren düzensiz göçmenler… Güvenlik güçleri, kaçaklara yönelik uzun süredir denetimler yaparken bu konu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın fonladığı “Sessiz İstila” filmi ile farklı bir boyuta ulaştı. Ülkede gerilimi tırmandıran bu filme, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepki gösterdi. Buna öfkelenen Özdağ da bugün İçişleri Bakanlığı önüne yürüdü. Siyaset arenasında bunlar yaşanırken kolluk kuvvetlerini görevini yapmaya devam etti.

İKİ GÜNDE 726 KAÇAK YAKALANDI

İstanbul’da dün ve bugün 327’si Afganistan, 128’i Suriye, 104’ü Pakistan ve 167’ü de diğer ülkelerden olmak üzere toplam 726 düzensiz göçmen yakalandı. Böylelikle ay başından beri gözaltına alınan göçmen sayısı, 2.117 oldu. 

8.251 KİŞİ ÜLKESİNE YOLLANDI

Bu kişilerin 983’ünün Afganistan, 321’inin Suriye, 401’inin Pakistan ve 412’sinn de başka ülkelerden olduğu bildirildi. Sene beşinden beri ise İstanbul ve çevre ilçelerde yakalanarak ülkelerine geri gönderilen kişi sayısının 8.251’e ulaştığı aktarıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...