Sınır hatlarına geçit vermez 230 optik kule

Sınır hatlarına geçit vermez 230 optik kule

GÜNDEM Haberleri

Suriye’de 6 milyon, İran’da ise 2 milyon göçmen Türkiye’ye sokulmadan sınırın karşı tarafında tutulurken, mülteci göçleri ile gündeme gelen doğu sınırlarımızda güvenliği sağlamak üzere tedbirler artırıldı.

Selçuk Böke | ANKARA

Sınır güvenliği stratejisi dâhilinde duvar, tel çit, kafes tel, hendekler ve sınır aydınlatılmasıyla alınan tedbirlerin yanı sıra sınır hattında kullanılan son teknoloji elektro-optik kulelerin sayısı yükseltildi.

ASELSAN’ın yerli imkânlarla geliştirdiği elektro-optik kuleler ile sınır hattı termal kamera, radar, lazerli mesafe bulucu, gündüz ve gece algılayıcılarla kontrol ediliyor. Iğdır’da 41, Ağrı’da 59, Van’da 103, Hakkâri’de 27 olmak üzere bugüne kadar toplam 230 elektro-optik kule konuşlandırıldı. Ayrıca, doğu ve güney doğu sınırlarımız boyunca 82 zırhlı araç ise sürekli devriye atıyor. Öte yandan, en uzun kara sınırına sahip olduğumuz Suriye hududuna yerleştirilen termal kameraların sayısı da 284’ü buldu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...