Bakan Akar, Ukraynalı mevkidaşıyla görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Akar, Ukraynalı mevkidaşıyla görüştü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Son dakika haberine göre; Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukraynalı mevkidaşı Oleksii Reznikov ile görüştü. Bakan Akar, görüşmede, bir an önce ateşkes ilanına olan ihtiyacı bir kez daha vurgulandı.

Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakere görüşmelerinde en somut adımı atan ülke olan Türkiye, barış diplomasisine devam ediyor. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile telefonda görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A400M uçakları ile Ukrayna limanlarında bekleyen ticari gemilerin Türkiye'ye emniyetle ulaşımının sağlanması konuları üzerinde duruldu.

'TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEK' VURGUSU

Görüşmede, Bakan Akar tarafından, bir an önce ateşkes ilanına olan ihtiyaç ile Türkiye’nin barışın tesisi ve Ukrayna’ya insani yardım konularında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceği bir kez daha vurgulandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...