Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katliamın 6'ncı yılı: Dürümlü acısı ilk günkü gibi taze

Düzenleyen:
Katliamın 6'ncı yılı: Dürümlü acısı ilk günkü gibi taze

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’ın Dürümlü mezrasındaki kalleş saldırının üzerinden 6 yıl geçti. 16 şehidin birçoğunun cesetleri bile bulunamadı, mezarlar boş kaldı. Yakınlarını kaybedenler "Bu acı yüreğimize saplı bir hançer gibi, ömür boyu kalacak" diyor.

Diyarbakır’ın Dürümlü mezrasında 6 yıl önce PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısında hayatını kaybeden 16 kişinin yakınlarının acısı dinmiyor. PKK’lı teröristler 12 Mayıs 2016’da Bingöl’ün Genç ilçesinde bir kamyonu gasp ettikten sonra 15 ton patlayıcı yükleyip Dürümlü mezrasında infilak ettirdi. Katliamda 16 kişiden geriye 60 kilo parça kaldı. Dürümlü sakinleri o korkunç günü unutamıyor.

"HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

Eşini ve bazı akrabalarını kaybeden Aynur Yaman, büyük bir patlama sesi duyduktan sonra telefonla aradığı eşine ulaşamadığını söyledi. Yedi çocuğuyla bir başına kaldığını dile getiren Yaman, en küçük çocuğunun o dönemde kundakta olduğunu belirtti. Yaman "Olaydan sonra yalnız bırakılmadık. Devletin bize sağladığını, anne ve babamız bize sağlayamadı. Toprak bir evde yaşıyordum, çocuklarım küçüktü hamdolsun bize destek oldular. Sözde, Kürtleri savunduklarını söyleyenler gelip bizi katlediyor. Onlara hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.

Katliamın 6'ncı yılı: Dürümlü acısı ilk günkü gibi taze
Yakınlarını kaybedenler "Bu acı yüreğimize saplı bir hançer gibi, ömür boyu kalacak" diyor.

KURUYAN AĞAÇ OLDUK

Saldırıda iki oğlunu kaybeden Nesibe Yaman da saldırıda hayatını kaybedenlerin cesetlerinden geri bir şey kalmadığını belirtti. "Sanki olay dün yaşanmış gibi acımız hep aynı, hiç eksilmiyor. Ailemden 10 kişi öldü. Allah sabır vermeseydi, akıl sağlığımı kaybederdim. Rabb’im bu dünyada da ahirette de hakkımızı bırakmasın" diyen Yaman, iki evladını maddi imkânsızlıklarla büyüttüğünü anlattı.

Saldırıda babasını ve iki ağabeyini yitiren Hasan Yaman da olayın ardından köyde hiçbir şeyin eskisi gibi olamadığını söyledi. Yaman "Köyümüzde huzur diye bir şey kalmadı. Köyde insanların yüzü pek gülmüyor. Bu acı yüreğimize bir hançer gibi saplandı ve ömür boyu o hançer yerinde kalacak" diye konuştu.

Katliamın 6'ncı yılı: Dürümlü acısı ilk günkü gibi taze

REYHANLI SALDIRILARININ 9'UNCU YILI

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 53 kişinin hayatını kaybettiği bomba yüklü araçlarla yapılan saldırıların 9’uncu yıl dönümü sebebiyle 11 Mayıs Şehitler Anıtı önünde anma etkinliği düzenlendi. Vatandaşlar, ellerinde hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ve pankartlarla ‘şehitler ölmez’ sloganı attı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...