Ömer Çelik'ten Canan Kaftancıoğlu açıklaması

Düzenleyen:
Ömer Çelik'ten Canan Kaftancıoğlu açıklaması

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararı ile ilgili, "Bu dosyanın içini ne ben bilirim ne de CHP bilir. Karar yayınlanır yayınlanmaz hemen Cumhurbaşkanımıza saldırmaya başladılar" dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine alenen hakaret etme" suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" suçlarından verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını onadı. İki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu. Bu karar sonrası CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından vekillere “Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın” şeklinde talimat verdi. Onun bu çağrısına hükümet kanadından tepki geldi.

"DOSYANIN İÇİNE NE BEN NE CHP BİLİYOR"

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Kaftancıoğlu davasına ilişkin konuştu. Çelik "Bu dosyanın içini ne ben ne de CHP siyasetçileri bilir. Karar yayımlanır yayımlanmaz, sosyal medyadan Cumhurbaşkanı'mızı, partimizi suçlamaya çalıştılar. Siyasi tarafgirlikle ele alınan mesele. Hukukçular çıksın görüşlerini söylesin. Nerede bir yargı kararı çıksa hemen bunu Cumhurbaşkanı'mızı, AK Parti'yi, kabinemizi hedef gösterecek şekle sokuyorlar. İlk okuduğuma göre bazı davalardan beraat etmiş diğerleri bozulmuş. Bakmak lazım neye göre bu kararlar alınmı. Her konuda Cumhurbaşkanı'mızı yargının kararının arkasında etiketliyorlar, ondan sonra bizim tutum almamızı bekliyorlar. Dosyayı ben bilmiyorum, onlar da bilmiyor. Bu konu hukukçuların yürüteceği bir tartışma" dedi.

"MÜLTECİ KONUSUNDA PROBLEMİN KAYNAĞINDA ÇÖZÜM ARIYORUZ"

Ömer Çelik, son günlerin en çok tartışılan konusu göçmen meselesine de değindi. "Göç meselesinde birtakım provokasyonlara şahit oluyoruz" diyen Çelik "Bu konunun, Türkiye'nin güçlü diplomasi yürüttüğü ve turizm sezonu yaklaşırken daha kışkırtıcı yaklaşımla ele alındığını görüyoruz. Bu, Avrupa'da aşırı sağ ve ırkçı örgütler tarafından kullanılan bir tarzdır. Bunu Türkiye içerisinde tercüme edenlerin olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin göç yönetimi konusunda tecrübesi ve politikası vardır. Düzensiz göçle etkili bir şekilde mücadele edilmekte. Bir yandan da problemin kaynağında çözüm aranmaktadır" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞLAR MÜLTECİLERE KENDİLERİ MÜDAHALE ETMESİN"

Yaşanan gerginlikere dair de "Bir yerde olumsuz bir şey olduğu zaman vatandaşlarımız kendileri müdahale etmesin. Yanlış anlamalar sözkonusu olabilir. Buna müdahale edecek olanlar emniyet görevlileri ve güvenlik güçlerimizdir. Vatandaşlarımızın kendi başına müdahalesinin büyük riskler oluşturacağını, kendilerine de sıkıntı vereceğini belirtmek isterim. Birtakım propaganda yapanların söylediklerin geçerliliği yoktur. Karşıda katiller varken otobüslere bindirip onların eline teslim etmek sözkonusu olmayacağına göre 'biz iktidara gelirsek göndereceğiz' demek konuyu istismar etmektedir. Kuşkusuz burada mülteci olanlar sonsuza kadar kalmayacak. Günü geldiğinde zaten gidecekler" ifadelerini kullandı.

"GÖNÜLLÜ VE ONURLU BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNECEKLER"

Ömer Çelik, konuşmasına şöyle devam ett: Gönüllü ve onurlu bir şekilde orada yapılan evlere bu dönüşler zaten gerçekleşiyor. Vatandaşlarımız şunlardan emin olsun ki, bazı şikayetler gereken makamlara iletiliyor, gereken kontroller yapılıyor. Başka ülkelere girişlerini gösteren videoları bilip bilmeden yayınlamamak gerekir. Birilerinin kendi bünyemizi zayıflatmak için kullandığı unsurlara dönüşüyor. Türkiye bu meselenin ortaya çıkmasında herhangi bir şekilde gönüllü olmadı. Bir siyasi parti genel başkanı 'AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'yi karıştırdı' diyor. Bunun kadar bir haksızlık olamaz. Ne zaman katliamlar başladı o zaman Cumhurbaşkanı'mız ve Türkiye tepki göstermeye başladı. O zamanlar Batı dünyası 'Esat rejimi savaş uçaklarını kullanırsa müdahale ederiz' dediler. Kimyasal silahlar da kullanıldı, ama müdahale edilmedi.

TÜRKİYE SINIRINI KAPASAYDI, MİLYONLARCA İNSAN ÖLECEKTİ

Suriye rejimi normalleşsin, kendi vatandaşlarına siyasi haklar versin diye uğraşan Türkiye'ydi. Ne zaman katliamlar başladı o zaman Türkiye tepki gösterdi. Ukrayna'da bir kaç ayda yaptıklarını uluslararası güçler Suriye'de yıllardır uygulamadı. Güvenli bölge kurulmadığı zaman Türkiye sınırını kapatsaydı Türkiye milyonlarca insanın ölümüne neden olacaktı. Kendimize yakışanı yaptık. İnsanları katillere teslim edecek bir tutum söz konusu değildir. Türkiye'nin demografik güvenliği konusunda hassasiyetimiz yüksektir. Hayali kışkırtıcı hesaplar doğru değildir.

İLK BAŞÖRTÜLÜ VALİ

Sayın valimizi tebrik ediyoruz, dünkü kararname ile yeni görevlerine atananları tebrik ediyoruz. Bütün bu atamaların Türkiye'de kadınlarla artık herhangi bir şekilde uğraşılmamasını gösteren bir atmosfere giderdiğimizi gösterir. Kadınlarımız artık daha çok yer alacak. Hiç kimse hiç kimseyi yargılamamalıdır, özellikle kadınların kılık ve kıyafetleriyle yargılamamalıdır. 

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

(AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'in asgari ücret açıklaması)

Asgari ücret ya da başka konular tabi ki dar gelirli vatandaşlarımızı ekonomik anlamda korumak için her zaman gündemimizdedir. Fakat bir açıklama yapıldığında bunun hemen olacağını düşünmemek gerekir. Bakanlıklarımızın faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. 

ÜMİT ÖZDAĞ'IN SIĞINMACILARLA İLGİLİ SÖZLERİ

Sığınmacılara yönelik nefret söylemi farklı yerlerden üretiliyor. Şu görülmüştür. Bunun arkasındaki siyasal motivasyona baktığımızda demokratik ortamı zehirleyen bir görüntü. Avrupa'da Türk, yabancı, müslüman düşmanlığı aynı kesimler tarafından provokatif zemin oluşturuluyor. Kes kopyala yapıştır şeklinde Türk siyasetine uyarlanmaya çalışıldığını görüyoruz. İnsanları hedef gösteren söylemler tabi ki ırkçılık oluyor. Gerçekte olmayan bir şeyi söyleyip arkasına da yapamayacakları şeyleri ekliyorlar.

CANAN KAFTANCIOĞLU AÇIKLAMASI

Bu dosyanın içini ne ben bilirim ne de CHP bilir. Karar yayınlanır yayınlanmaz hemen Cumhurbaşkanımıza saldırmaya başladılar. Cumhur İttifakı'nı hedef göstererek duruma sokuyorlar. Halbuki bazı davalardan beraat etmiş bazı davalardan suçlu bulunmuş. yargı kararını herkes kendi tarafından değerlendirecektir ama dosyayı biz de bilmiyoruz onlar da bilmiyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...