Erdoğan'ın NATO çıkışına ABD'den açıklama: Türkiye ile çalışıyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Erdoğan'ın NATO çıkışına ABD'den açıklama: Türkiye ile çalışıyoruz

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ile İsveç'in NATO üyeliğine kırmızı ışık yaktı. Erdoğan'ı bu çıkışı sonrası Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'yı, NATO'ya, Avrupa Birliği'ne (AB) ve ABD'ye yakınlaştığı gerekçesiyle işgal etti. Rus lider, savaşın henüz başlarındayken Finlandiya ile İsveç'i de "NATO'ya üye olmaya kalkarsanız sizi de vururz" şeklinde tehdit etti. 

ERDOĞAN'DAN ÜYELİK ÇIKIŞI

İki İskandinav ülkesi, bu ikaza boyun eğmeyip NATO üyesi olmak istediklerini belirtti. Bunun ardından Rusya, tehdidini yineledi. Bugün bu yaşanılanlara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin üyeliğine sıcak bakmadığını söyledi. Erdoğan'ın bu sözleri ABD'de yankı uyandırdı. 

"TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYORUZ"

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında, "Türkiye'nin bu konudaki konumunu netleştirmeye çalışıyoruz" dedi. Psaki, birçok NATO ülkesinin Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine desteğini açıkladığını anımsattı. Psaki "Türkiye ve atadığı temsilciler ile çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...