Devlet Bahçeli'den Aliyev'e anlamlı hediye

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Devlet Bahçeli'den Aliyev'e anlamlı hediye

GÜNDEM Haberleri  / AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rize-Artvin Havalimanı açılış törenine katılmak için Türkiye'ye gelen Azerbaycan lideri İlham Aliyev'e altın kaplamalı SAR9 model bir tabanca hediye etti. Özel işlemeli tabancanın üzerinde Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ile aynı zamanda 'Karabağ Fatihi' ve '2 Devlet, Tek Millet' sloganları yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde deniz dolgusu ile inşa edilen ve bu özelliği ile dünyada 5'inci, dünyada ise 2'nci olma özelliği taşıyan Rize-Artvin Havalimanı açıldı. Açılış törenine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Açılış töreninde Aliyev ile bir araya gelen Bahçeli, Azerbaycan liderine Türk töresinde 'dostluk nişanesi' olarak bilinen tabanca takdim etti. Tabancanın altın kaplamalı SAR9 model bir tabanca olduğu belirtildi. Üzerinde el yazısıyla 'Karabağ Fatihi' yazan, tamamen yerli ve milli olan Sarsılmaz’ın özel işlemeli, altın kaplamalı SAR9 tabancasında ayrıca '2 Devlet, Tek Millet' sloganı ile Türk bayrağı ve Azerbaycan bayrağı yer aldı.

TÜRKİYE'NİN ÖZGÜN VE YERLİ TABANCASI SEÇİLDİ

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın yürüttüğü Türkiye2nin Özgün Yerli Tabanca Projesi kapsamında Sarsılmaz tarafından üretilen SAR 9 modeli, Silahlı Kuvvetler ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tüm testlerini açık ara birincilikle bitirerek Türkiye’nin özgün ve yerli tabancası seçildi.

Görev tabancası SAR9 en zorlu şartlarda hedefi bulmak için tasarlandı. Kullanım kolaylığı ve hafif yapısıyla benzerlerinden ayrılan SAR 9, üstün nitelikli polimer gövdeye sahip.

Devlet Bahçeli'den Aliyev'e anlamlı hediyeCumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ve Aliyev açılış töreni için bir araya geldi

FARKLI EL TİPLERİNE UYUM SAĞLIYOR

9 milimetrenin tüm avantajlarını sunan SAR 9, ayrıca farklı el tiplerine uyum sağlaması amacıyla değiştirilebilir kabza kapakları (S-M-L) ve sırtlıklarının yanı sıra gövde üzerinde bulunan aksesuar rayı sayesinde kullanıcısıyla uyum sağlıyor.

İğne ve tetik emniyeti de bulunan SAR 9, güven duygusu ve konforu bir arada sunuyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...