Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti'den 'seçim ertelenecek' iddialarına cevap: Cumhurbaşkanının erteleme yetkisi yok

AK Parti'den 'seçim ertelenecek' iddialarına cevap: Cumhurbaşkanının erteleme yetkisi yok

GÜNDEM Haberleri

Millet İttifakı, erken seçim taleplerine cevap alamayınca seçim güvenliği tartışmasına başladı. AK Parti ve MHP'den bu duruma tepki geldi.

Ebru Karatosun | ANKARA

“SEÇİMİ KAYBEDECEKLERİNİ GÖRME TELAŞI”

AK Parti ve MHP’den bu tartışmalara sert tepki geldi. Cumhur İttifakı’nın hukukçu kurmayları, seçimleri erteleme yetkisinin sadece Meclis’te olduğunu, bunun da ancak savaş sebebiyle olabileceğini hatırlattı. Hukukçu kurmaylar, “Anayasanın hiçbir yerinde Cumhurbaşkanının seçimleri erteleme yetkisi yok. Boş iddialarla gündem meşgul ediliyor. Önce erken seçim dediler, sonuç alamadılar. Sonra seçim güvenliğini tartışmaya açtılar. Şimdi de seçimlerin ertelenmesine yönelik iddiaları piyasaya sürdüler. Bunların tamamı seçimi kaybedeceklerini görmelerinin telaşıdır” değerlendirmesini yaptı. 
 

ALİ İHSAN YAVUZ: “YENİ YENİ KONULAR BULDULAR”

"YİNE BİR TEZGAH PEŞİNDELER Mİ?"

“CHP, bugünkü haliyle, bir şey üretmek için değil, bu ülkede hiç bir şey üretilmesin diye mücadele eden bir organizasyona dönüşmüştür. Kafa karıştıralım, kargaşa çıkaralım, gündemi meşgul edelim, yapılanları değersizleştirelim ve yapılacak olanlara engel olmaya çalışalım, derdindedirler. CHP'nin hem de en hassas ve en duyarlı olduğumuz bir konuda bile bize karşı zamansız, gereksiz ve yersiz bir karşı saldırıya geçmiş olması doğrusu bana, 'Bunlar acaba yine bir tezgah peşindeler mi?' diye düşündürüyor.

 
"HANGİ BİRİ DOĞRU Kİ BU DOĞRU OLSUN"

FETİ YILDIZ: HER ŞEYLERİ YALAN BUNLARIN

Seçimlerin 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacağını vurgulayan MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da, “Seçim tarihi belli. Sayın Cumhurbaşkanı ve liderimiz Devlet Bahçeli de söyledi” dedi. Yıldız, “Her şeyleri yalan bunların. Buradan da bir umutları var. 6’lıyı bir arada tutmaya çalışıyorlar. 1 sene sonra seçim var zaten. Bunların her dediğini ciddiye alamayız” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...