Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rüşvet operasyonu Maltepe Belediyesi'ne sıçradı! 18 gözaltı kararı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rüşvet operasyonu Maltepe Belediyesi'ne sıçradı! 18 gözaltı kararı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Rüşvet operasyonu Kadıköy Belediyesi sonrasında Maltepe'ye sıçradı. Maltepe Belediyesi'nde 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonda 16 kişi yakalandı.

İstanbul'da, rüşvet suçuna karıştıkları iddia edilen ve suçun işlendiği tarihte Maltepe Belediyesindeolan kişiler ile zabıtaların da aralarında bulunduğu 10'u kamu görevlisi 18 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

İstanbul Maltepe Belediyesinde rüşvet suçuna karıştıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 10'u kamu görevlisi 18 şüpheliden 16'sı yakalandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, "örgütlü olarak rüşvet almak, vermek, aracılık etmek ve resmi belgede sahtecilik" suçlarına karıştıkları tespit edilen, çoğunluğu Maltepe Belediyesinde görevli üst yönetici ve zabıta olmak üzere 10'u kamu görevlisi 18 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda, suçun işlendiği dönemde Maltepe Belediyesinde başkan yardımcılığı yapan H.B. ve M. M. ve halen görevdeki Zabıta Müdürü A.Z.İ. ile eski Maltepe Tapu Müdürü Y.C'nin de aralarında bulunduğu 16 zanlıyı yakaladı.

ÇOK SAYIDA DİJİTAL EVRAK

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 2 zanlının yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Gözaltındaki, eski başkan yardımcılarından H.B'nin şuan İBB'de Tasarım İşleri Müdürlüğü yaptığı, M.M'nin ise Maltepe Belediyesi Medya Müdürü olduğu öğrenildi. Ayrıca eski Tapu Müdürü Y.C'nin de şuan Zeytinburnu Tapu Müdürlüğü yaptığı bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...