ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

ABD Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve Flake'e, İstanbul'daki miting öncesi Büyükelçiliğin yayınladığı gösteri uyarısından duyulan rahatsızlık iletildi.

Geçtiğimiz günlerde ABD Büyükelçiliği, CHP'nin Maltepe'de dün düzenlediği mitingi için geçtiğimiz günlerde ABD Büyükelçiliği uyarıda bulundu. İnternet sitesi üzerinden yapılan uyarıda “21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Maltepe'de CHP'nin miting düzenlemesi planlanıyor.Emniyet Genel Müdürlüğü önlem aldı. Geçmiş protestolarda tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve öldürücü olmayan mermiler kullanıldı. Bu mitingde de benzer önlemlerin alınması kuvvetle muhtemeldir. Öngörülemez olabileceği ve şiddete dönüşebileceği için gösterilerden ve protestolardan kaçının.” ifadeleri kullanıldı.

Konu üzerine Dışişleri Bakanlığı harekete geçti ve ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Bakanlık, yapılan güvenlik uyarısı nedeniyle rahatsızlık duyulduğunu iletti. 

'ASILSIZ İDDİALAR'

Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"ABD Büyükelçiliğince dün (21 Mayıs) İstanbul’da düzenlenen bir miting öncesinde yayınlanan gösteri uyarısından duyduğumuz rahatsızlık bugün (22 Mayıs) Bakanlığımıza çağrılan ABD Büyükelçisi Jeff Flake’e iletilmiştir.

Büyükelçi Flake’e, sözkonusu gösteri uyarısında, bu tür mitinglerde emniyet birimlerimiz tarafından alınan önlemler hakkında asılsız iddiaların yer aldığı belirtilerek, bu husustaki rahatsızlığımız ifade edilmiştir.

'PROBLEM VARMIŞ İZLENİMİ'

Büyükelçi’ye kolluk kuvvetlerince orantısız güç kullanımının ciddi bir sorun olduğu ABD’de bu nedenle yaşanan olaylar ortadayken, siyasi parti mitinglerinin demokrasimizin köklü bir geleneğini oluşturduğu ülkemizde bu konuda sanki önemli bir problem varmış izlenimi verilmesini kabul edilemez olduğu, nitekim sözkonusu mitingin dün sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiği ve herhangi bir olayın yaşanmadığı vurgulanmıştır.

Büyükelçi Flake’e ayrıca, ABD makamlarınca kendi vatandaşlarına yönelik olarak bundan sonra yayınlanabilecek seyahat / gösteri uyarılarının gerçekler dikkate alınarak hazırlanmasını beklediğimiz iletilmiştir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...