Suudi Arabistan, Türkiye'ye seyahat yasağı getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Suudi Arabistan, Türkiye'ye seyahat yasağı getirdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Suudi Arabistan, korona vakaları artında 16 ülkeye seyahat yasağı getirdi. Bu listeye Türkiye de alındı.

Suudi Arabistan'da Covid-19 vakaları son haftalarda arttı. Bunun üzerine ülkede tedbirler yeniden artırıldı. Bunun en başında 16 ülkeye seyahat yasağı getirildi. Listede Türkiye'de yer aldı. Bu durum sonrası Hac ve umre ziyaretleri sıkıntıya girdi. Türkiye'nin, vakalar hızla düşmesine rağmen neden listeye alındığıyla ilgili bir bilgi paylaşılmadı. 

MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI YOK

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, dünyada hızla yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsüyle ilgili de açıklamada bulundu. Bakanlık, ülkede şu ana kadar vakanın tespit edilmediğini duyurdu. Sağlık Bakanı Yardımcısı Abdullah Asiri, hükümetin, maymun çiçeği virüsünün görülmesi durumunda buna karşı savaşmak için yeterli güce sahip olduğunu belirtti. Asiri "Şu ana kadar insanlar arasında bulaşma çok sınırlı. Bu yüzden vaka tespit edilen ülkelerde bile bunun salgına dönüşmesi çok düşük" dedi.

Öte yandan, S. Arabistan'ın seyahat yasağı getirdiği ülkeler şöyle: Türkiye, Hindistan, Lübnan, Suriye, İran, Afganistan, Yemen, Somali, Etiyopya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Libya, Endonezya, Vietnam, Ermenistan, Belarus ve Venezuela.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...