MEB duyurdu! Ehliyet sınavlarında yeni dönem başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
MEB duyurdu! Ehliyet sınavlarında yeni dönem başlıyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Millî Eğitim Bakanlığının ehliyet sınavlarında aldığı yeni uygulama kararı ile ehliyet sınavlarında animasyonlu soru sayısı adaylara sorulan tüm soruların yüzde 10’unu oluşturacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimde dijitalleşme hedefleri doğrultusunda başlattığı ehliyet sınavında animasyonlu soruların kullanılması uygulamasını genişletiyor. Bakanlık önceki dönemlerde, ehliyet sınavlarında yer alan soruları görsel açıdan zenginleştirmek, soruların içeriğini ve sağlayacağı yararı geliştirmek için animasyonlu sorular kullanma kararı almıştı. Hemen ardından adayların sınav öncesinde soru çeşidini tanıması için deneme sınavları paylaşıldı.

YÜZDE 10'U ANİMASYON

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ise konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, ölçülmek istenen davranışların net bir şekilde ortaya konulması hedefiyle başlatılan uygulama hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Ehliyet sınavlarında yer alan animasyonlu soruların sayısı her geçen gün artıyor. Gelinen noktada ehliyet sınavlarında soruların yüzde 10’u animasyonlu sorulardan oluşuyor. Ehliyet sınavlarında ilk olma özelliği taşıyan animasyonlu sorular, gerçek yaşam durumlarına uygun olduğu için bu yenilik sınav geçerliği ve güvenilirliğine de katkı sağlıyor.

Adayların sınav öncesinde soru çeşidini tanıması için animasyonlu soruların da yer aldığı deneme sınavlarına Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün odsgm.meb.gov.tr uzantılı internet adresinden erişilebiliyor.”

YENİLEME İÇİN ÇAĞRI 

İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2016’dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022’ye kadar uzatmıştı. Eski tip ehliyetlerin yenileme işleminin doğabilecek cezaların önüne geçilmesi için 2022 yılı bitmeden yapılması gerektiği belirtilmiş ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü de bu konuda sürücüleri uyarmıştı. Ehliyetini yenileyecekler "randevu.nvi.gov.tr"den ya da Alo 199’dan randevu alabiliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...