Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatından manidar cevap: O vakıfların parasını Kılıçdaroğlu ödüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatından manidar cevap: O vakıfların parasını Kılıçdaroğlu ödüyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün iki vakfa yönelik yaptığı açıklamalara AK Parti cephesinden peş peşe sert eleştiriler gelmişti. 'Mesnetsiz' olarak değerlendirilen açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı, Kılıçdaroğlu'nun, iki vakfa yönelik iddialarına ilişkin yasal yollara başvurulacağını açıkladı. Öte yandan şu ana kadar kesinleşen davalar nedeniyle Kılıçdaroğlu'ndan alınan tazminat bedellerinin de 'hedef alınan' vakıflara bağışlandığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü açıklamalarının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yeni bir dava daha açmaya hazırlanıyor. 

Kılıçdaroğlu dün Twitter'dan yaptığı yaplaşımlarda TÜRGEV ve ENSAR Vakfı'nı hedef almıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik mesnetsiz isnatları, akıl ve izan dışı iftiraları nedeniyle, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine yasal yollara başvurulacaktır" dedi.

ALINAN TAZMİNATLAR VAKIFLARA BAĞIŞLANDI

Öte yandan Aydın, Yargıtay'da onanarak kesinleşen davalar nedeniyle Kılıçdaroğlu'ndan tahsil edilen 150 bin liranın da 'hedef alınan' vakıflara bağışlandığını açıkladı.

İKİ VAKIFTAN AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye para aktardığını iddia ettiği TÜRGEV ve ENSAR Vakfı'ndan da açıklama geldi. Vakıflardan yapılan ortak yapılan açıklamada iddialar reddedilirken, her iki vakfında ABD yasalarına uygun bir şekilde faaliyet göstererek, Türk öğrencilerin eğitimlerine destek verdiği vurgulandı.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...