Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu: Trabzon'da ülkücü Konya'da muhafazakar Van'da HDP'li

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu: Trabzon'da ülkücü Konya'da muhafazakar Van'da HDP'li

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır ziyaretinde konuşan Memeleket Partisi Genel Başkanı Muhharrem İnce, eski partisinin lideri Kılıçdaroğlu'na, "Trabzon'da ülkücü Konya'da muhafazakar Van'da HDP'li oluyorsun. Böyle siyaset olmaz." diyerek tepki gösterdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, çeşitli temaslarda bulunmak için Diyarbakır’a geldi. Bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen İnce, CHP’yi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.  Kılıçdaroğlu’nun Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakacağı sözlerini eleştiren ince, "“Bir kişiyi ben serbest bırakırım demek doğru değil. Biz, ne tutuklatırız ne de serbest bırakırız. Bu, bizim görevimiz değil, mahkemelerin görevi." dedi.

"ÜYELERİMİZ KABUL EDERSE ADAY OLMAK İSTİYORUM"

İnce, Cumhurbaşkanı adayı olduğuna da değinerek, “Ben Memleket Partisinin Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum, üyelerimiz kabul ederse. Sandığı koyacağız bütün üyeler oy kullanacak başka biride aday olmak isteyebilir. Ben Hakimler Savcılar Kuruluna, Anayasa Mahkemesine, Yargıtaya, mahkeme başkanlığına, ağır ceza reisliğine aday değilim, cumhurbaşkanlığına adayım. Bu ülkede bir partinin başkanı Selahattin Demirtaş hapse atılmalıdır diyor, öbürü de ben çıkartacağım diyor ikisi de bunu diyemez. Siz yargıç değilsiniz, kimsiniz?" dedi.

“ORTAMINA GÖRE KONUŞUYORSUN”

İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortamına göre konuştuğunu kaydetti. İnce, “Van’a gidiyorsun Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsan bize geleceksin, ortama göre konuşuyorsun, Trabzon'a gidiyorsun ülkücü oluyorsun, Konya’ya gidiyorsun muhafazakâr oluyorsun, Van’a gidip HDP’li oluyorsun böyle siyaset olmaz. İlkeli siyasetten yanayız hakim savcı değiliz. Bir kişiyi ben serbest bırakırım demekte doğru değil biz ne tutuklatırız nede serbest bırakırız bu bizim görevimiz değil mahkemelerin görevi. Demirtaş’ın serbest kalmasını istiyorsanız bizim yanımıza gelin diyorsun sen evet oyu vermedin mi” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...