Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son dakika: Kabine toplantısı sona erdi!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Son dakika: Kabine toplantısı sona erdi!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Son dakika: Saat 14.50'de başlayan Kabine Toplantısı 2.5 saat sürdü. Toplantıda ele alınan konulardan biri de milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek gösterge konusu oldu. Ek göstergenin detayları, Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacak. 5 milyona yakın memur ve memur emeklisini etkileyecek çalışmaya göre maaşlarda yüzde 25 artış olması bekleniyor.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin dört gözle beklediği 3600 ek gösterge için kritik gün geldi çattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 3600 ek göstergeyle ilgili raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunmasının ardından dün konuşma yapan Cumhurbaşkanı, detayları kabine toplantısından sonra açıklayacağını söyledi.

KABİNE TOPLANTISI SONA ERDİ

3600 ek göstergenin de ele alındığı kabine toplantısı, bugün saat 14.50 itibariyle başladı ve 2.5 saat sürdü. Kabine toplantısında 3600 ek göstergeyi bakanlarla istişare eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, detayları kabine toplantısıyla ilgili yapacağı açıklamada duyuracak.

MAAŞLARDA YÜZDE 25 ARTIŞ BEKLENTİSİ

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya CNN Türk ekranlarında, 3600 Ek Gösterge ile maaşlarda yüzde 20-25 aralığında artış beklentisi olduğunu belirtti. Kaya, "3600 ek göstergeyle ilgili kritik gün. Bakanlıklar tarafından bütçeler ve teknik detaylar çalışıldı, raporlar sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek göstergenin detaylarını anlatacak. Ek gösterge ile yüzde 20-25 aralığında maaşlarda artış meydana gelecek. Emeklilerin maaşları da düzenlemeye göre artış olacak. Emekli maaşı 5 bin lira olan polisin maaşı 1200-1300 lira yükselecek. Emekli ikramiyelerinde 40-50 bin lira artış getirecek. Emekli olacakların ikramiyeleri 25 yıllık memurun 200 bin liraysa 40 bin lira artacak ve 240 bin lira alacak. Bunları ortalama verilerden hesaplıyoruz. Kademe ve çalışma yılına göre maaşlar farklılık gösteriyor. Memur ve emekliler maaşlarının üstüne yüzde 20-25 koyarlarsa alacakları yeni maaşı hesaplayabilirler" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...