İkinci ‘Tosuncuk’ vakası: 110 bin kişiyi dolandırıp kayıplara karıştı

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
İkinci ‘Tosuncuk’ vakası: 110 bin kişiyi dolandırıp kayıplara karıştı

GÜNDEM Haberleri  / Sabah

Altın ve elmas satın alarak para kazanma vaadiyle 110 bin kişiyi dolandırıp kayıplara karışan mücevher firması “Cancri Jewellery” hakkındaki şikayetler sonrası Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve İzmit olmak üzere 5 bölgede şubelerine haciz işlemleri başlatıldı.

Geçtiğimiz yıl açılan ve kısa sürede binlerce üye bulan “Cancri Jewellery” adlı firma dolandırıcılık iddiasıyla gündeme düştü. Sabah gazetesinde yer alan haberde mücevher firmasının Türkiye genelinde 110 bin kişiyi dolandırıp kayıplara karıştığı ileri sürüldü. Firmanın 5 bölgedeki şubelerine haciz işlemi başlatıldı.  Yüksek kar getiren bir üretim varmış gibi göstererek yatırımcı toplayan dolandırıcılık sistemi kuran “Cancri Jewellery” iddialara göre yüksek kar vaadine inanan binlerce kişinin parasını buhar etti. Yapılan şikayetler üzerine haciz işlemi başlatıldı.

CANCRİ JEWELLERY NEDİR?

Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve İzmit olmak üzere 5 ilde şube açan firma, yaklaşık 1.5 ay önce ödemeleri durdurdu. Şubeler ise art arda kapandı. Davalar nedeniyle, şirketin Kocaeli İzmit ilçesindeki şubesine haciz işlemi başlatıldı.

CANCRİ JEWELLERY DOLANDIRICILIĞI

Şirketin diğer illerde bulunan şubelerinde de haciz işlemi yapıldığı öğrenildi. 2021 yılında şehrin merkezlerinde bulunan 5 yıldızlı otellerde toplantı gerçekleştiren firma, iddialara göre bu sayede vatandaşın güvenini kazandı. Daha sonra şubeler açarak güveni daha da sağlamlaştıran firma, yüksek kazanım garantisi ile para topladı. Ramazan Bayramı öncesinde ödemeler durduruldu, bayram arifesinde ise şubeler kapandı.

CANCRİ JEWELLERY SAHİBİ KİM?

2021 yılında Türkiye'de açılan ve Ukraynalı Dmytro Pavlenko'nun sahibi olduğu ileri sürülen şirket, kısa sürede 110 bin üyeye ulaştı.

TOSUNCUK VAKASI NE?

Kamuoyunda 'Tosuncuk' olarak bilinen Mehmet Aydın tarafından 2016 yılında kurulan Çiftlik Bank, İnternet üzerinden oynanan bir çiftlik oyununda satın alınan ve beslenen hayvanların Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde kurulan çiftliklerde üretim için kullanılacağı vadederek üyelerinin paralarını buhar etmişti. Kayıplara karışan Mehmet Aydın, 1 Temmuz 2021 tarihinde Sao Paulo'da Türkiye Büyükelçiliği'ne teslim olmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...