Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çöpe dökülen sebzeler için Ticaret bakanlığı devreye girdi

Düzenleyen:
Çöpe dökülen sebzeler için Ticaret bakanlığı devreye girdi

GÜNDEM Haberleri

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Antalya'da çöpe dökülen kilolarca domates ve salatalık görüntülerinin sosyal medyada çok sayıda tepki alması üzerine Ticaret İl Müdürlüğünün inceleme başlattığını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayılan bir görüntü çok konuşulmuş ve tepki toplamıştı. Görüntülerde kilo kilo salatalık ve domatesi çöpe döküldüğü görüldü.  Görüntülerin ardından Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan'dan açıklama geldi.

Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kamuoyunda bir video dolaşıyor. Gazipaşa'da sebzelerin çöpe atıldığını, fiyatların yükseltilmek için yapıldığını belirten bir video. Buradan 17 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatta çok titiz davranan bir ülkeyiz. Burası salatalığın başkenti. Türkiye'de en kaliteli salatalık; Gazipaşa'da yetişir. Bu ürünler sofraya konacak şekilde olsa döker miyiz? Hayır dökmeyiz. Bu paylaşımı yapan kişi 'Bu ürünü ben yerim' diyorsa, gelsin ücretsiz kendisine verebiliriz. Bu ürünler sofraya uygun değil. Bu ürünleri ne dış ne de iç piyasaya veremeyiz." demişti. 

Çöpe dökülen sebzeler için Ticaret bakanlığı devreye girdi

'EN AĞIR İDARİ YAPTIRIM UYGULANACAK'

Görüntülerin ardından bakanlık harekete geçti ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş konuya i,lişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Muş, Twitter hesabından yaptığı açıklamadaşu ifadeleri kullandı:

"Sosyal medyada yer alan domates ve salatalıkların çöpe dökülmesi paylaşımı üzerine, Antalya Ticaret İl Müdürlüğümüz ivedi şekilde inceleme başlatmıştır.

Vatandaşımızı mağdur etmeye yönelik bir fiilin tespiti durumunda Bakanlığımızca en ağır idari yaptırım uygulanacaktır."

Çöpe dökülen sebzeler için Ticaret bakanlığı devreye girdi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...