4 Türk'ün içinde olduğu helikopterin enkazına ulaşıldı: 7 kişinin cansız bedeni bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
4 Türk'ün içinde olduğu helikopterin enkazına ulaşıldı: 7 kişinin cansız bedeni bulundu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya'da 4 Türk'ün içinde bulunduğu kayıp helikoptere ilişkin, "Biraz önce haber geldi. Helikopterin düştüğü bölge bulundu ama içindekiler hakkında henüz bilgi yok. Takip ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Bakanın açıklamasının hemen ardından 7 kişinin içinde olduğu düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Enkazda 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı aktarıldı.

Dün İtalya'nın Lucca kentinde Treviso'ya gitmek için kalkan ve içerisinde 6 yolcu ile 1 pilot bulunan helikopterin radardan kaybolduğu bildirilmişti. İçinde 4 Türk'ün bulunduğu helikopter için arama çalışmaları başlatılmış ve helikopter bir türlü bulunamamıştı. Ynei bir gelişme yaşandı ve düşen helikopterin düştüğü yer bulundu. Konuya ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çek mevkidaşı Jan Lipavsky ile bir  görüşme gerçekleştirdi. Gerçekleşitirilen görüşme sonra yapılan basın toplantısında, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik sürecine değinerek, "Tüm müttefiklerin endişelerinin dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülkelerin teröre verdiği destek açık. Bu konudaki endişelerimizi her iki ülkeye de ilettik, yanıt bekliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, Karadeniz'deki tahıl koridoru dörtlü zirvesi için de Rusya'dan yanıt beklediklerini söyledi.

'HELİKOPTERİN YERİ BULUNDU'

İtalya'da kaybolan helikopterdeki 4 Türk vatandaşının aranmasına ilişkin açıklama yapan Çavuşoğlu, "Büyükelçimiz ve Başkonsoloğumuz bölgede. Modena Valiliği açıklama yaptı. Helikopterin düştüğü bölge tespit edildi ancak yolculardan bilgi yok" dedi.

7 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İtalya Ansa Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre 4'ü Türk toplam 7 kişinin bulunduğu helikopterin Cusna Dağında düştüğü tespit edilirken, olay yerinde yürütülen çalışmalarda 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İtalyan Hava Kuvvetleri yetkilisi, "Koordinatların bildirilmesi üzerine bölgeye intikal ettik. Ulaştığımızda her yerin yanmış olduğunu gördük. Helikopter bir vadinin içerisinde. Tüm arama-kurtarma ekiplerinin bölgeye intikali için çalışıyoruz, ancak erişimin zor olması nedeniyle bölgeye yürüyerek gitmeleri gerekiyor" dedi. Bölgedeki çalışmalar sürüyor.

İKİ GÜNDÜR ARANIYORDU

Helikopterde Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nin Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için İtalya'da bulunan 4 Türk vatandaşı çalışanı, 2 Lübnan vatandaşı ve 33 yaşındaki İtalyan pilot bulunuyordu. Helikopter, Treviso'daki bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere Capannori Tassignano Havaalanından kalkmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...