Van'da 5 büyüklüğündeki depremin panik anları kamerada

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Van'da 5 büyüklüğündeki depremin panik anları kamerada

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Van'ın Tuşba ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğünde depremde herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadı ancak yürekleri ağza getiren deprem anı bir marketin güvenlik kamerasına da yansıdı.

Dün Van'da meydana gelen 5.0 şiddetindeki deprem yürekleri ağza getirmiş ve neyse ki korkulan olmadığı gibi can kaybı olmamıştı. Şiddet olarak son zamanların en büyük depremi olsa bile son zamanlarda Van'daki ilk deprem değildi. Önceki günlerde de Van'ın Tuşba ilçesinde 3.8  şiddetinde bir deprem meydana gelmiş ve ertesi gün tekrar bir deprem olmuştu. Bu depremin ise şiddetti 4.4 büyüklüğündeydi. 

Dün gerçekleşen depreme ilişkin ise Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) depremin dün saat 21.35'te 18,89 kilometre derinlikte meydana geldiğini büyüklüğünün 5.0 olduğunu kaydetti.

ARTÇI SARSINTILAR

Konuya ilişkin Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir bilginin aktarılmadığını belirterek, "Şu an ekipler inceleme ve tespit çalışması yapıyor. Şimdilik olumsuz bir durum görünmüyor" dedi.

BAKANLARDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada, depremde İl Ambulans Servisi Başhekimliğine herhangi bir olumsuz çağrı, yardım talebinin gelmediğini söyledi. Bakan Koca, "Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır" ifadelerini kullandı.

'HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da İl Müdürlüğü ekiplerinin sahada hasar tespit çalışmalarına başladığını açıkladı. Kurum, "Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetten muhafaza buyursun" dedi.

'BİRKAÇ BİNADA ÇATLAK DIŞINDA SORUN YOK'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Balcı ile tekrar görüştüğünü, Balcı'nın birkaç binada tespit edilen çatlağın dışında hiçbir problem olmadığını son bilgi olarak teyit ettiğini söyledi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bakan Soylu'nun Tweetini alıntılayarak, "Geçmiş olsun Van. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla aziz milletimizin yanındadır" mesajını paylaştı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...