Küstah amiralin 'köprüleri vururuz' sözlerine sert cevap: Boş laflarla kendizi avutmayın

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Küstah amiralin 'köprüleri vururuz' sözlerine sert cevap: Boş laflarla kendizi avutmayın

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz’de hem kendi haklarını hem de KKTC’nin haklarını savunmaya devam edeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Boğaz köprülerini vururuz" tehdidinde bulunan emekli bir Yunan amiralin sözlerine de cevap verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz’de hem kendi haklarını hem de KKTC’nin haklarını savunmaya devam edeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Boğaz köprülerini vururuz" tehdidinde bulunan emekli bir Yunan amiralin sözlerine de cevap verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile baş başa görüştü. Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen ikili, basın toplantısı düzenledi.

KÜSTAH AMİRALİN 'KÖPRÜLERİ VURURUZ' SÖZÜNE CEVAP

Türkiye'nin Doğu Akdeniz’de hem kendi haklarını hem de KKTC’nin haklarını savunmaya devam edeceğini belirten Bakan Çavuşoğlu, eski Yunan koramiral Yanis Egolfopulos'un "Boğaz köprülerini vururuz" sözlerine de değindi. Çavuşoğlu verdiği cevapta "Boş laflarla kendilerini avutmalarına gerek yok" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Maraş KKTC toprağıdır. Maraş açılımı çerçevesinde atılan adımlar uluslararası hukuku ihlal etmiyor. Ada’daki 2 halkın yararına atılan adımlardır. Rum halkına da faydalı adımlardır. Maraş açılımından rahatsızlık duymaya başladılar. Rum halkı da Maraş'taki mülkünü kullanmak istiyor. Biz de bunu destekliyoruz. Onlar da hakkını kullansın istiyoruz. Bu durumu yeniymiş gibi anlatmaya çalışıyorlar.

Başkası ile tatbikat yapsalar ne olacak? Yunanistan Başbakanının ABD Kongresi’nde bizi övmesini beklemiyoruz. Fakat, iki NATO üyesi ülke ve NATO’da güvenlik ile ilgili dayanışma söz konusu. F-16’lar için lobi yapılması kabul edilebilir değil. Türkiye'yi dışlayarak birçok toplantı yaptılar. Biz bunlara hükmü yoktur dedik, oldu mu hükmü? Olmadı.

'GERGİNLİKTEN YANA DEĞİLİZ'

Haklarımızı koruma konusunda kararlılığımız tam. Biz iş birliğinden yanayız, gerginlikten yana değiliz. Yunanistan hukuki cevaplar vermiyor. Yunanistan gidip 'Türkiye bize saldıracak' diye uluslararası topluma ağlıyor. Sorunlar varsa bunları müzakere ederek giderebiliriz.

KKTC ile Türkiye arasında bağların koparılma çalışması görülüyor. Bunu kimse yapamaz. Bizim kendi çalışmalarımız var. İyi niyetli çalışmalara Rum tarafı ve Yunanistan evet dese güzel çalışmalarımız var."

 



 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...