Adalet Bakanı Bozdağ'dan polis yumruklayan DBP'li vekile sert sözler

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Adalet Bakanı Bozdağ'dan polis yumruklayan DBP'li vekile sert sözler

GÜNDEM Haberleri  / AA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Kadıköy'deki izinsiz polis memuruna yumruklu saldırıda bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'e sert çıktı. Bakan Bozdağ "Milletvekilliği sıfatını taşıyan birisinin yapacağı bir eylem değildir. Bu, ancak terörist olan birinin yapacağı bir eylemdir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, dün İstanbul Kadıköy'deki izinsiz yürüyüşte DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in görevli polis memuruna yumruklu saldırısını sert sözlerle eleştirdi.

"DOKUNULMAZLIK, VEKİLLİK VAZİFESİ İÇİN!"

“Yasama dokunulmazlığı, bir milletvekilinin terör örgütlerinin önünde, arkasında, içinde, ortasında yer alarak devletin polisine, askerine, hakimine, savcısına ve kamu görevi yapanlarına saldırmak, onlara şiddet uygulamak için tanınmış bir imkan değil” diye Bozdağ “Bu kalkan, vekillik vazifesini yapmak içindir. Onun dışındaki şeyler bu kalkandan istifade edemez. Bu sebeple de böyle bir fiil olduğu zaman Cumhuriyet başsavcılıkları soruşturma başlatıyor. Dün İstanbul'da yaşanan hadise üzerine de 70 kişi hakkında işlem yapıldığını ve bunlardan 25'i ile ilgili gözaltı kararı verildiğini öğrendim. Bunlarla ilgili, vekil olduğu için soruşturma, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Buraya gelince gerekli işlemler yapılacak, fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderildikten sonra da eminim TBMM Karma Komisyonu ve Genel Kurul bu haddini ve kendini bilmez, milletvekili demeye dilim varmıyor ama, maalesef o sıfatı elinde bulunan kişi hakkında gerekli anayasal iş ve işlemleri yapacaklardır. Kimsenin Türk polisine, Türk askerine el kaldırma hakkı da haddi de değildir” ifadelerini kullandı. 

"HESABINI YARGIYAYA VERECEK"

HDP’li vekillerin terör örgütünden ve arkalarında olan başka destekçilerinden aldıkları güçle hadlerini aştığını ve suç da işlediğini belirten Adalet Bakan Bozdağ “Bunlar her defasında karşısında hukuku, yargıyı bulacaklar. Yaptıkların hesabını Türk milleti adına yargıya verecekler. Kimsenin yaptığı kimsenin yanına kar kalmayacak. Milletvekilliği sıfatını taşıyan birisinin yapacağı değil, bu, ancak terörist olan birinin yapacağı bir eylemdir. Polise saldırmak, tokat atmak ne demek? Bu hainliğin, alçaklığın, haddini ve kendini bilmezliğin farklı bir ifadesidir” şeklinde konuştu.

HDP'Lİ SEMRA GÜZEL'İN VEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ 

HDP'li Semra Güzel'in devamsızlık sebebiyle milletvekilliğinin düşürülmesinde sürecin nasıl işleyeceğinin sorulması üzerine Bozdağ, Anayasa ve TBMM İçtüzüğü'nün burada işleyeceğini söyledi. HDP'li Güzel'in, bir ay içerisinde beş oturuma katılıp katılmadığının TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon tarafından tespit edilmesi halinde vekilliğinin düşmesi için Genel Kurul'da, Karma Komisyonca hazırlanan raporun oylanacağını anlatan Bozdağ, "TBMM bir yandan terör örgütünün içinde olan, bir yandan terör örgütünün eylemlerine katkıda bulunan bu şahsın milletin vergilerinden toplanan bütçeden aylık ve diğer imkanlardan faydalanmasına izin vermeyecektir. Bu hak Anayasa ve yasalara sadakatle vazifesini yerine getirenlerin istifade edebileceği bir haktır. Ben zannediyorum Genel Kurul gereğini yapacaktır" dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...