Tahir Elçi cinayetinde Ahmet Davutoğlu tanık olarak dinlenecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Tahir Elçi cinayetinde Ahmet Davutoğlu tanık olarak dinlenecek

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır Sur ilçesinde yedi sene önce Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve iki polisin, PKK'lı teröristler tarafından öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine bugün devam edildi. Mahkeme, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Daha önce ise bu talep reddedilmişti.

Diyarbakır Barosu, 28 Kasım 2015'te terör saldırılarında zarar gören Sur ilçesindeki tarihi Dört Ayaklı Minare'ye dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yapımştı. Bu esnada silahla ateş açılmış Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olmuştu. 

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen PKK'lı Mahsum Gürkan, olayın ardından bölgede gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilmişti.

Yakalama kararı çıkarılan diğer terörist Uğur Yakışır hakkında ise "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", iki polisi "kasten öldürmek" suçlarından üçer defa ağırlaştırılmış müebbet talep edildi. Ayrıca Tahir Elçi'yi "muhtemel kastla öldürmek" suçundan 20 yıldan 25 yıla, polis memuru S.T.'yi "öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla, "mala zarar vermek" ve "ruhsatsız silah bulundurma, taşıma veya satın alma" suçundan da 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Polis memurları S.T., F.T. ve M.S. hakkında da "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan 2 yıldan altışar yıla kadar hapis talep edildi.

DAVUTOĞLU İFADE VERECEK

Bugün firari terörist Yakışır'ın aralarında bulunduğu dört sanığın yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan polis memurları S.T., F.T. ve M.S. katıldı. Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi ve avukatlar da salonda hazır bulundu.

Elçi ailesinin avukatlarından Erdal Doğan, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun tanık olarak dinlenilmesini istedi. Mahkeme heyeti, bu talebi onayladı. 23 Kasım'a ertelenen duruşmada, Davutoğlu tanık olarak dinlenecek.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...